De buurt is nog steeds geschrokken van de dode die viel bij een brand aan de Hortensialaan.
De buurt is nog steeds geschrokken van de dode die viel bij een brand aan de Hortensialaan. ((Foto: NH Nieuws))

Dodelijk slachtoffer bij woningbrand

BEVERWIJK - Bij een woningbrand in Beverwijk afgelopen zaterdag is een dodelijk slachtoffer gevallen. Rond zeven uur vond er een harde klap plaats op de Hortensialaan, vermoedelijk gevolgd door een korte, hevige brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur, volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio, in de woning al gedoofd.

Het is nog onduidelijk wat de brand heeft veroorzaakt. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De recherche is ter plaatse en doet samen met de brandweer onderzoek naar het ongeval. De schade van de brand is van buiten nauwelijks te zien. Een getuige vertelt tegen NH Nieuws dat de recherche met zaklampen naar binnen moest omdat het daar erg donker zou zijn. "Het lijkt daar alsof de boel zwartgeblakerd is."

Buurt enorm geschrokken

Aan de buitenkant is er bijna niets meer van te zien, maar zaterdag woedde er aan de Hortensialaan een brand. De bewoner en zijn twee katten kwamen daarbij om het leven. De buurt is nog steeds geschrokken. "Het is heel bizar. We zijn een sociaal buurtje en we merken een hoop van elkaar. Het was een warme dag. Alle deuren en ramen stonden open. Mensen liepen buiten. Het is raar dat niemand iets heeft gemerkt", vertelt overbuurvrouw Connie Feijnen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De buren roken een gaslucht. Maar dit kan de politie niet bevestigen. Onderzoek moet uitwijzen wat de brand heeft veroorzaakt. Connie vervolgt: "Ik krijg er weer kippenvel van. Ineens is iemand weg. Het is raar. Zijn auto, alles staat er, maar hij is weg. Bizar."

i.s.m. nieuwspartner NH Nieuws

Meer berichten