De jeugd van Velsen-Noord blijft in ontwikkeling.
De jeugd van Velsen-Noord blijft in ontwikkeling. ((Foto: Aangeleverd))

Rode draad leerplan voor jeugd FC Velsenoord

VELSEN-NOORD - Ook in het seizoen waarin FC Velsenoord 100 jaar bestaat - in 2020 - blijft de club in ontwikkeling. Zo is er nu voor de jeugd gestart met het 'Rode draad leerplan'. Daarvoor is gekozen omdat FC Velsenoord haar jeugd een optimale opleiding wil bieden. Via dit plan krijgen alle spelers een totale opleiding op maat aangeboden die aansluit bij leeftijd en niveau.

Met name de jeugdspelers profiteren van een planmatige aanpak. Voor alle teams van onder 8 tot en met onder 19 is er een verdeling in drie groepen:

De Onderbouw; onder 8,9,10,11 en 12 jaar, de Middenbouw; onder 13,14 en 15 jaar en de bovenbouw; onder 16,17,18 en 19 jaar. In het plan worden alle speler volgens vaste maandthema's opgeleid met als uitgangspunten; eerste training in de week: individuele ontwikkeling, tweede training in de week: teamontwikkeling en wedstrijd: leermiddel. Voor de uitvoering hiervan werkt FC Velsenoord nauw samen met www.jeugdvoetbalopleiding.nl.

Verenigingsbreed

Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief bij een groot aantal verenigingen met scholing en begeleiding op de vereniging van de jeugdtrainers/leiders om verenigingsbreed stappen te maken. Via de Rode Draad zal er met maandthema's gestructureerd en planmatig gewerkt gaan worden met ondersteuning en begeleiding op maat. Dit zal maandelijks plaatsvinden tijdens reguliere trainingen bij FC Velsenoord. Door deze gestructureerde werkwijze wil FC Velsenoord de jeugdopleiding de komende jaren op het gewenste peil brengen. Kijk voor meer info over dit plan, of voor het aanmelden als (jeugd) speler van deze gezellige, persoonlijke club op: www.fcvelsenoord.nl.

Meer berichten