ADO'20 verdiende winnaar in IJmond-derby (2-0)

DEM-doelman Verswijveren had het druk met de verschillende aanvallen van ADO'20. (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK - ADO'20 heeft de derby met DEM met 2-0 gewonnen. Een zege die verdiend was voor de Heemskerkers, want ze waren de betere ploeg. Echter, overheersend waren de Heemskerkers niet zoals de uitslag van 2-0 misschien doet vermoeden.

door Ton Limmen

In een derby die bol stond van de spanning bij beide ploegen was ADO'20 in de eerste helft de sterkste. De ervaring die zij meedroegen in de wedstrijd was duidelijk zichtbaar. Zij kregen veel vrije trappen die meestal in de handen terechtkwamen van keeper Verswijveren. Op die ene keer die aan de rechterkant van het veld werd gegeven. Die werd snel genomen en de DEM-verdediging stond nog niet goed opgesteld. Wanneer één van de DEM-spelers voor de bal was gaan staan, was er niets aan de hand geweest. Nu kwam ADO'er Mazreku op de rand van strafschopgebied in een situatie tegen Twan Verswijveren te staan. De laatste maakte een overtreding die bestraft werd met een penalty. Die werd binnengeschoten: 1-0. Dat was tevens de ruststand. DEM komt over het algemeen goed de kleedkamer uit na rust. Met de eerste wissel wilde trainer Arvid Smit meer balans krijgen op het middenveld, Cijntje werd vervangen door Lefteris Zantman.Daar waar in de eerste helft ADO de betere ploeg was, begon DEM de tweede helft sterk en kreeg iets meer overwicht, zonder echt gevaarlijk te worden. Hoewel Jesse Arendse in de spits dreigend was kon hij maar moeilijk loskomen van het centrale duo achter bij ADO. Maar toch hadden Rijnink en Kroon hun handen vol aan de DEM-spits. Arendse moest te veel alleen doen. Met meer ondersteuning komt hij beter tot zijn recht.

Met het wisselen van Ritchie Owusu voor Timo Wolters kwam er meer power in de ploeg en draaide de wedstrijd in het voordeel van de Beverwijkers. Zonder tot hele grote kansen te komen hing de gelijkmaker in de lucht. Wanneer middenvelder Mehmet Gencer zijn vaak goede acties iets minder lang doorvoert, hadden er meer mogelijkheden voor DEM kunnen komen. Met het inbrengen van Mike Adrichem gingen de Wijkers va banque spelen. De toch wel verdiende gelijkmaker bleef echter achterwege en kreeg DEM de deksel uiteindelijk op zijn neus. De 2-0 van ex DEM'er Esosa Oghogho betekende de nekslag. Een leerzame dag voor trainer Arvid Smit, die langzaam maar zeker naar zijn vaste formatie toe gaat. De Derde Divisie is toch weer anders dan de Hoofdklasse en de wedstrijd tegen ADO'20 maakte dat pijnlijk duidelijk. Er valt wel te leven met deze nederlaag. Verder is het wel een mooi affiche gebleken getuige de ongeveer 1600 toeschouwers. Verder is het natuurlijk een bijzonder gegeven dat de meeste spelers op de fiets (foto) naar De Vlotter gingen. Oude tijden herleven...

Komende zondag is HSC'21 de tegenstander in Beverwijk.

De spelers van DEM op de fiets naar Heemskerk.