Op deze locatie in Broekpolder komt Speelplaats Het Pronkstuk.
Op deze locatie in Broekpolder komt Speelplaats Het Pronkstuk. ((Foto: Aangeleverd))

Speelplaats Het Pronkstuk krijgt in het najaar z'n beslag

BEVERWIJK - Ruim twee jaar heeft het geduurd, maar maandag 9 september ging de realisatie van speelplaats Het Pronkstuk in Broekpolder dan toch van start. "Het was een behoorlijke uitdaging om het geld bij elkaar te krijgen, maar we zijn ontzettend blij dat de speelplaats nu echt gerealiseerd gaat worden", aldus een enthousiaste Melanie Vosse.

Dankzij crowdfunding

Ruim twee jaar geleden kwam buurman Yves van der Let op het idee om een uitdagende speelplaats te realiseren voor de ruim 150 kinderen die in de buurt wonen. Buurtbewoners reageerden positief en de organisatie werd opgepakt door Vosse en Van der Let. Waar doorgaans veel ideeën bedacht worden en vervolgens geen actie wordt ondernomen, was het bij deze buren een ander verhaal. Ze stapten met het plan naar de gemeente Beverwijk en kregen daar toestemming om het plan uit te werken en een crowdfunding te starten. €50.000 was er nodig, een behoorlijk bedrag, maar tegelijkertijd een mooie uitdaging. Met een sponsorloop, een donatie van de gemeente Beverwijk en vele sponsoren kwam het eindbedrag in zicht.

Melanie vervolgt: "We hebben daarnaast partners gevonden die hun expertise hebben gedoneerd. KUUK Infra heeft bijvoorbeeld de gehele projectcoördinatie opgepakt, Lievers de Kler Hoveniers het ontwerp voor de speeltuin en Webreact ontwikkelde een huisstijl en website. Van start De gecalculeerde €50.000 was om de daadwerkelijke uitvoering en de producten te kunnen betalen. Nadat de teller van de donaties echter bleef hangen op €36.000, zijn de partners en de organisatie om de tafel gaan zitten om behoorlijk in de kosten te snijden."

De organisatie: ''Zo gaan we aanstaand weekend zelf met de buurt aan de slag om het terrein zo leeg mogelijk te maken. Alle beetjes helpen! De bouwhekken staan inmiddels klaar, Afgelopen maandag 9 september is het project dan echt van start gegaan. Naar verwachting kunnen de buurtkinderen halverwege oktober genieten van hun nieuwe natuurspeeltuin.

Meer berichten