Ruim 21.000 euro wordt er opgehaald voor kinderen van de Voedselbank.
Ruim 21.000 euro wordt er opgehaald voor kinderen van de Voedselbank. ((Foto: SIG))

Jubilerende SIG doneert ruim € 21.000

BEVERWIJK - Stichting SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking in Zuid- en Midden-Kennemerland, heeft zaterdag tijdens het slotfeest van haar jubileumjaar (50-jarig bestaan) een cheque ter waarde van ruim € 21.000 overhandigd aan de stichting Kinderen van de Voedselbank. Het bedrag is de totaalopbrengst van een groot aantal kleine en grote sponsoracties van cliënten/familie, medewerkers en vrijwilligers van de SIG.

Aan kinderen van de Voedselbank

Wie jarig is, trakteert, was de gedachte van de SIG, in de aanloop naar de viering van haar 50-jarig bestaan. Samen met de Centrale Cliëntenraad werd de stichting Kinderen van de Voedselbank als jubileumdoel gekozen, een organisatie die zich inzet voor kinderen die door omstandigheden te kort komen. Een doel, dat de SIG na aan het hart ligt; zij biedt ook zelf (professionele) ondersteuning aan kinderen die het niet gemakkelijk hebben.

Het jubileumfeest afgelopen zaterdag in het Kennemer Theater, voor cliënten en vrijwilligers van de SIG, werd opgeluisterd met optredens van het Haarlems Straatorkest, de regionaal bekende zangers Cock Zwanenburg en Juriaan Singels en diverse toneelvoorstellingen. Alle gasten – circa driehonderd – werden verwelkomd met een staatsiefoto op de rode loper. De circa 60 aanwezige vrijwilligers van de SIG (van in totaal 250) werden op het podium publiekelijk in het zonnetje gezet.

De SIG viert haar jubileum tevens met een bijzondere foto-expositie in het Kennemer Theater in Beverwijk. In 27 zwart-wit foto's geeft de Amsterdamse fotograaf Benjamin van Essen een intiem en sfeervol beeld van de wijze waarop cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de SIG individueel of samen een mooi moment vieren. De expositie is nog tot medio oktober te bezoeken. Er is ook een jubileumboek met de foto's verkrijgbaar.

Meer berichten