De 'luchtmacht' van DEM tegen de 'luchtmacht' van Groene Ster.
De 'luchtmacht' van DEM tegen de 'luchtmacht' van Groene Ster. ((Foto: Ruud van den Booren))

DEM komt tekort tegen Groene Ster: 0-2

door Ton Limmen

BEVERWIJK - Er zijn van die zondagen waarvan je kunt zeggen: de nederlaag was volkomen terecht. De wedstrijd van DEM tegen Groene Ster uit Heerlen was er zo één. Routine en kracht waren alle in het voordeel van de Zuid-Limburgers. Die wonnen van de jonkies uit Beverwijk: 0-2.

Leerzame middag voor ploeg Smit

Alleen het leeftijdsverschil tussen deze twee teams is al enorm. Waar DEM uitkomt op gemiddeld ruim 21 jaar, komt Groene Ster uit op ruim 28 jaar. Dit is maar een verschil in routine, maar ook de achtergrond van sommige spelers geeft een behoorlijk verschil. Deze routine zit hem vooral in de achtergrond waar spelers eerder hebben gevoetbald. Verscheidene spelers van Groene Ster hebben betaald voetbal gespeeld en die routine namen ze ook mee naar Beverwijk. Voeg daarbij het fysieke verschil en het zal duidelijk zijn dat DEM het onderspit moest delven.

In de 1e helft ging het nog wel gelijk op, maar na de 0-1 ruststand kwam DEM er eigenlijk niet meer aan te pas. De lichtgewichten van DEM in de voorste linie en op het middenveld hadden geen kans tegen de 'mannen' van Groene Ster. Wat ook aangaf dat DEM bijna geen kansen kon creëren. De rustige en behoedzame opbouw van achteruit gaf al aan dat deze ploeg niet voor niets in de top van de 3e Divisie staat. En na de overwinning op de ploeg van trainer Arvid Smit staan zij zelfs los op de eerste plaats.

Het is een leerzame dag geweest voor de technische staf en spelers van de Beverwijkse 3e Divisionist. Zij maken nu echt kennis met het niveau in deze competitie. Het gaat niet alleen om het echte voetbal, maar ook om het zakelijk spelen en meer fysieke kracht inbrengen. Het echte voetbal zit ruimschoots in de Beverwijkse ploeg. Maar vooral het fysieke aspect is niet echt voorhanden in de selectie. Dus zullen de spelers van Smit sneller moeten voetballen met veel combinatiespel.

Smit zal nu moeten toewerken naar de wedstrijd van aankomende zondag tegen het Haagse Quick. Bij winst blijft DEM goed meedoen in de middenmoot en dat is de plek waar 'de Wijkers' zich op moeten gaan richten. Dit wordt een debuutjaar in deze klasse waar men in de toekomst profijt van zal hebben.

Als je de laatste twee seizoenen het genoegen had om veel overwinningen te boeken zal het nu even wennen zijn om ook te verliezen. Ook dit hoort bij de ontwikkeling van de spelers. Hiermee omgaan zal op termijn zijn vruchten afwerpen. De selectie zal zich als groep moeten gaan richten op de volgende wedstrijd. Het ontbreken van de geblesseerde Sem van Amersfoort tegen Groene Ster liet zich ook wel degelijk gelden. Zijn routine en kracht heeft DEM eigenlijk bikkelhard nodig.

Meer berichten