De workshop zeefdrukken start eind oktober.
De workshop zeefdrukken start eind oktober. ((Foto: Aangeleverd))

Zeefdrukken bij het Lucasgilde

BEVERWIJK - Het Lucasgilde Beverwijk organiseert eind oktober voor de vijfde (!) keer een korte workshop zeefdrukken. De eerdere workshops zeefdrukken zijn zo positief ontvangen dat het Lucasgilde heeft besloten om weer een aantal maandagavonden in te plannen.

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Men brengt de inkt of de verf op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt.

Verschillende kleuren

Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Het principe is vrij eenvoudig, zeker als je uit gaat van eenvoudige sjablonen. Zeefdruk is een mooie techniek waarmee je zowel schilderachtig als heel strak kunt werken. Goed kunnen tekenen of schilderen is overigens niet per se nodig. Met een beetje gevoel voor kleur en compositie kun je al heel snel mooie drukken maken.

Ina Zwart, bekend regionaal kunstenaar, gaat deze cursus weer geven. Start: maandag 28 oktober 2019. Tijd: 19.00 – 21.00 uur. Plaats: atelier Kerkplein 3 te Beverwijk (gebouw Centrum van de Kunsten). De prijs van € 65,- voor vier avonden is inclusief materiaalkosten. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Iedereen van elk niveau is welkom, maar Vol= Vol. Bij voldoende extra belangstelling kunt u op een wachtlijst geplaatst worden voor de zesde workshop in januari 2020.

Aanmelden kan via het emailadres van het Lucasgilde: info@lucasgildebeverwijk.nl. Zie ook: www.lucasgildebeverwijk.nl en de doorlinks naar Facebook en YouTube.

Meer berichten