Folkgroep Altegaer.
Folkgroep Altegaer. ((Foto: Aangeleverd))

Rondje Wijk aan Zee sluit af met Altegaer

WIJK AAN ZEE - Rondje Wijk aan Zee sluit zondag 6 oktober het seizoen af met de Folkgroep Altegaer. De formatie brengt haar programma 'Een Wereld van Weleer, Wijn, Wind en Water' om 12.30 uur in de Dorpskerk van Wijk aan Zee.

In dit programma begint Altegaer bij het allereerste begin van de opgeschreven muziek en maakt vervolgens een reis door de Middeleeuwen, Renaissance en de Gouden Eeuw naar onze tijd. Een reis die ook nog eens begint in onze Lage Landen, maar uiteindelijk ook de hele wereld over zal gaan…..

Deze pas 2 jaar bestaande groep zich geen grenzen op

In hun keuze van liederen legt deze pas 2 jaar bestaande groep zich geen grenzen op. Ze spelen en zingen alles wat ze zelf graag willen en dat kan over heel veel gaan, zolang het maar mooi of uitdagend is: van muziek uit de middeleeuwen tot swingende folk, van wervelende dansdeunen tot prachtige samenklanken, van a capella zang tot verhalende ballades.

De zes leden van Altegaer hebben allemaal hun sporen in de folk- en maritieme muziek al ruimschoots verdiend. De groep bestaat uit: Marita Kruijswijk en Marian Nesse (accordeon, bas en zang) in "Kat yn 't Seil"en nu in "Kapriol'!; Narda Kaandorp (harp, accordeon en zang), Louis Stortelder (dans en zang) en Hanneke Koek (viool, bas en zang) in de voormalige "Scric der Zee; Frank Edam (gitaar, accordeon, dans en zang) speelde ooit ook in de Scric der Zee, en momenteel onder meer in "het Alkmaars Straatorkest" en "Onstuimig Schuim".

Leden hebben hun sporen in folk- en maritieme muziek

Het optreden in de dorpskerk aan het Julianaplein op zondag 6 oktober begint om 12.30 uur, duurt tot 14.00 uur. De toegang tot het kerkje is gratis. Wat de artiesten verdienen hangt van het publiek af, want er wordt na afloop met de pet rondgegaan. Om 14.00 uur is de laatste rondwandeling met gids. De wandelaars kunnen zich aansluiten voor een Rondje Wijk aan Zee met nog meer geschiedenis in de vorm van bunkers, vuurbaak, Een Zee van Staal en Lunet. En dit allemaal in een prachtige omgeving.

Meer berichten