DEM ten onder tegen rodelantaarndrager

Robert Groot (hier in actie met de keeper) maakt een domme overtreding hetgeen hem rood oplevert. (Foto: Ruud van den Booren)

door Ton Limmen

DEN HAAG/BEVERWIJK - Vooraf weet je dat ook een ploeg zonder punten ooit eens punten gaat pakken. Er is nog nooit een ploeg met nul punten geëindigd, maar dat een doelpunt dat gemaakt wordt na 30 seconden ook gelijk de eindstand wordt is bizar. Een corner ging er direct in bij de eerste paal. Keeper Dennis Geffen had nog geen bal geraakt toen hij de bal al uit het net kon halen (1-0).

Tegenvallende formatie van Smit speelde zwakste wedstrijd tot nu toe

Geffen moest tot de warming up wachten voordat hij wist dat hij moest spelen. Eerste keeper Swen Verschijveren haakte tijdens de warming up af met een gekneusde vinger. Op een troosteloos sportpark in Den Haag speelde DEM zijn zwakste wedstrijd tot nu toe. Was de tegenstander ineens zo goed? Absoluut niet. Na de eerste minuut ging Quick gelijk in de overlevingsmodus.

Gebeurde veel te weinig

Vooral de bal achterin naar elkaar spelen en dan maar wachten of DEM zou komen. Maar in de eerste helft gebeurde dat veel te weinig. Ook DEM wilde het veld zo klein mogelijk houden en trok zich terug tot op de middenlijn. Zo ontstond er een wedstrijd met weinig kansen en weinig goed voetbal. Behoudens een periode van ongeveer 10 minuten in de 1e helft was DEM niet bij machte om te domineren.

Niet in staat

De voorhoede van de Wijkers was niet in staat om het de verdediging van Quick erg moeilijk te maken. Zodra DEM wat wilde aandringen trapte vooral het centrale duo van de Hagenaars de bal doelloos naar voren. Trainer Smit wisselde direct na de pauze, Ritchie Owusu bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door collega spits Mike Adrichem.

Lang kon Mike Adrichem niet als 2e spits spelen. Na een domme overtreding van Robert Groot - het slaan van de tegenstander - moest Groot met rood vertrekken waardoor Adrichem alleen voorin kwam te staan. Robert Groot maakte de overtreding onder de ogen van de scheidsrechter, die op 5 meter afstand stond. Niet erg handig. Met het inbrengen van Jesse Arendse voor Raymond Owusu probeerde Arvid Smit de voorhoede weer op sterkte te krijgen en de gelijkmaker nog uit het vuur te slepen.

Geen kansen

DEM kreeg echter geen kansen op de gelijkmaker en moest zwaar teleurgesteld de kleedkamer opzoeken. Een gezellige terugreis zal het niet geweest zijn.

Punten zullen er nu toch gepakt moeten gaan worden om niet in de onderste regionen terecht te komen. De eerste kans is komende zondag in Beverwijk tegen het op de derde plaatst staande OSS'20.