De jeugd kwam sportief gezien goed aan hun trekken.
De jeugd kwam sportief gezien goed aan hun trekken. ((Foto: Aangeleverd))

Geslaagde sportmiddag SalamanderSportief

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Sporten is goed voor je, eigenlijk weet bijna iedereen dat. Belangrijk om ook te weten is dat kinderen er een hoop energie in kwijt kunnen en ze er vrolijk en gezond van worden. Daarnaast is sporten goed voor sociale vaardigheden en contacten leggen want het is vaak teamwork en er moeten soms problemen opgelost worden, ze moeten bepaalde regels volgen of doelen behalen. Sporten draagt daardoor bij aan het zelfvertrouwen, de creativiteit en zelfs de taalvaardigheid van kinderen.

Bij de speciale sportieve BSO van Welschap, SalamanderSportief in Beverwijk, wordt veel aan beweging gedaan. De kinderen komen in aanraking met verschillende sporten zodat ze ontdekken waar hun passie ligt en ze vol plezier aan het bewegen gaan. Hier is de rol van de pedagogisch medewerkers erg belangrijk, zij zorgen ervoor dat het voor alle kinderen, ongeacht het niveau, een feest is om mee te doen en te bewegen. Daarnaast worden ook de ouders geïnformeerd over de sportactiviteiten en betrokken bij de ontwikkeling van hun kind.

Van 20 t/m 29 september was het de Nationale Sportweek, een week waarin er extra aandacht gevraagd wordt voor het nut en belang van sporten. Buitenschoolse opvang SalamanderSportief deed hier uiteraard aan mee en organiseerde een sportmiddag op 26 september waarbij iedereen welkom was om te komen kijken. Omdat het de hele dag regende, werden de activiteiten naar binnen verhuisd bij sporthal Waterwijk in Broekpolder. Na de gezamenlijk warming-up konden de kinderen aan de volgende sporten meedoen: hockey, handbal, yoga en een heuse bootcamp. Alles onder begeleiding van gediplomeerd sport- en pedagogisch medewerkers van de BSO. Tussen het sporten door konden de kinderen afkoelen met water en vers fruit. Het was een geslaagde, sportieve middag.

Meer berichten