Chris bedankt het bestuur en de leden. Rechts zijn vrouw Franchy.
Chris bedankt het bestuur en de leden. Rechts zijn vrouw Franchy. ((Foto: Theo Vink))

Chris Gruijthuijsen erelid Filmclub IJmond

BEVERWIJK - Geheel onverwacht werd Chris door de voorzitter Ger Mijnen in het zonnetje gezet. Het gebeurde tijdens de viering van het 60-jarig jubileum in Grand Café Brafoer in Beverwijk. Op voordracht van de clubleden heeft het bestuur gemeend Chris in het zonnetje te plaatsen. Chris is al meer dan 25 jaar lid en is van 2002 tot 2016 voorzitter geweest.

In zijn toespraak zei Ger Mijnen: ''Chris zijn verdiensten zijn groot voor zijn 'cluppie'. Je kon altijd een beroep doen op Chris: als filmer, als acteur, als meegaander naar activiteiten voor de overkoepelende filmliga NH'63, als clublid staan op de cultuurmarkt, presentatie geven op een basisschool of filmpresentatie in een verzorgingstehuis.''

Zijn mondje roeren

''Ook roert Chris zijn mondje op de clubavonden als er naar opbouwende kritiek op een film van een clublid wordt gevraagd.''

Dat laatste ondervond de huidige voorzitter ook toen hij nieuw op de club kwam en zijn 'beste 'filmpje liet zien.

Favoriete drank

Buiten de titel "Erelid" werd hem door de voorzitter ook een fles met zijn favoriete drank gegeven. Een prachtig speciaal ontworpen etiket siert de fles ter ere van zijn benoeming. Secretaris Gerben Sinjewel overhandigde zijn meegekomen vrouw een prachtig boeket bloemen en feliciteerde haar met Chris zijn eretitel.

Enorm verbaasd

Chris reageerde enorm verbaasd: "Ik had deze avond van alles verwacht maar dit beslist niet. Ik ben zielsgelukkig en wil het bestuur en de leden bedanken voor deze enorme verrassing."

Chris is het eerste erelid in de geschiedenis van de 60 jaar oude filmclub.

Meer berichten