(Foto: Aangeleverd)

Duurzame zaterdagen in bibliotheek

BEVERWIJK - Elke zaterdagmiddag in november staan er in de bibliotheek van Beverwijk aan het Kerkplein van 13.00 tot 16.00 uur één of meer bijzondere tafels klaar, die te maken hebben met het thema DUURZAAM VOEDSEL. U kunt even langslopen om te kijken wat de tafel u te bieden heeft of u schuift aan om met onze tafelheer/dame in gesprek te gaan over het thema duurzaam voedsel.
Belangrijke vraag daarbij is: Hoe kunnen wij als consument hier in Beverwijk/Heemskerk bijdragen aan het verkleinen van de voedselafdruk?

Aan Tafel...!

Het is soms best lastig, als we boodschappen gaan doen, om rekening te houden met alles wat we weten over het milieu en ons eten en drinken.
Daarom proberen we u tijdens het project AAN TAFEL op weg te helpen om verantwoorde keuzes te kunnen maken, die niet te ingewikkeld zijn en bovendien leuk, inspirerend en lekker. Met praktische tips gaat u naar huis of naar de winkel. Tijdens uw bezoek aan de bibliotheek kunt u een mix van korte activiteiten ervaren: horen, zien, beleven en proeven. Naast proeverijen, korte documentaires en ontdekactiviteiten, zijn er ook informatietafels over duurzame voedselproductie, biodiversiteit, vegetarisch eten , (h)eerlijk shoppen enz. Dit project is gekoppeld aan de landelijke bibliotheekactie: Nederland Leest. Naar aanleiding van het boek Winterbloei van Jan Wolkers zijn er leesclubs om samen over het boek te praten. Elk jaar staat er daarbij een thema centraal, waarvoor uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. In 2019 is er voor het thema Duurzaamheid gekozen, ook in Beverwijk.

Bibliotheek IJmond Noord, IVN-Midden Kennemerland en Beverwijk Duurzaam nodigen u hierbij van harte uit om AAN TAFEL te gaan in de bibliotheek van Beverwijk aan het Kerkplein.
De agenda is te vinden op de website en de Facebookpagina van Beverwijk Duurzaam. Als u graag als tafelheer/dame wil bijdragen aan deze actie, neem dan even contact op met de organisatie: contact@beverwijkduurzaam.nl of bel 06-10870750.

AAN TAFEL ..! Een project over duurzaam voedsel. Kom ervaren dat duurzaam eten een eenvoudige en inspirerende manier is om uw voedsel-foodprint een stuk lager te krijgen. Op 9, 16 november, 23 november en tot slot 30 november van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie: Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk: Kerkplein 5. Toegang gratis.

Meer berichten