Montessorischool winnaar waardecheque

Algemeen
v.l.n.r. wethouder v.d. Berg, schooldirecteur van Beek, mevrouw Hartog (HHNK)
v.l.n.r. wethouder v.d. Berg, schooldirecteur van Beek, mevrouw Hartog (HHNK) (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - De Beverwijkse Montessorischool viel de afgelopen week in de prijzen. De school ontving uit handen van Klazien Hartog van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en in het bijzijn van wethouder v.d. Berg een cheque ter waarde van maar liefst €8000,- voor het vergroenen van het schoolplein.

Het Hoogheemraadschap heeft dit voorjaar een wedstrijd georganiseerd voor scholen met als doel om bestaande schoolpleinen te vergroenen. In totaal 28 scholen bedachten een plan om het plein groener en watervriendelijker te maken. Alles betegelen helpt niet om het water van tegenwoordig door de soms extreme buien af te voeren. Het water kan niet weg er ontstaan enorme plassen en kinderen krijgen natte voeten. Naast een betere afvoer van het regenwater kent een groen schoolplein nog andere voordelen. Zo is uit onderzoek gebleken dat een groene omgeving kinderen fitter, creatiever en slimmer maken. Bovendien draagt een groen plein met minder tegels op zomerse dagen met hoge temperaturen bij aan verkoeling en het voorkomen van hittestress.

Aan de deelname aan de wedstrijd is heel wat voorwerk vooraf gegaan. Na goed en uitvoerig overleg met eerst de leerlingen en vervolgens de gemeente Beverwijk is er een werkboek opgesteld "Montessorischool schoolplein aan het Binnenduin". Dit viel kennelijk zo in de smaak bij het Hoogheemraadschap dat de Montessorischool naast scholen uit Enkhuizen en Noord Scharwoude beloond werd met een hoofdprijs. Het geld van de overhandigde cheque is en gaat o.a. besteed worden aan de aanleg van plantvakken voor alle groepen, de aanleg van een graanstrook, vlindertuin en houtsnippers.

Afbeelding