Sinterklaas wordt welkom geheten door burgemeester Smit van Beverwijk.
Sinterklaas wordt welkom geheten door burgemeester Smit van Beverwijk. ((Foto: Leo Tillmans))

Intocht 'Zwaai naar Sinterklaas' grandioos succes

door Co Backer

BEVERWIJK - De intocht van Sinterklaas en zijn Pieten is zaterdagavond 16 november weer een grandioos succes geworden. Na zessen kwamen de Sint en de Pieten gelukkig en veilig aan op de Nieuwe Kade/ Parallelweg met de Pakjesboot 14 in Beverwijk.

Goedheiligman met Pakjesboot 14 aangekomen in Beverwijk

Mede kwam dit door burgemeester Smit van Beverwijk want die had nauw samengewerkt met de Navigeerpiet om ervoor te zorgen dat er niks mis zou gaan. De Navigeerpiet had een prachtige nieuwe pepernoten drone die hem heeft geholpen met navigeren en op het videoscherm dat in de haven was geplaatst kon iedereen zien hoe de burgemeester vanuit het gemeentehuis dit deed. Al 25 jaar komt Sinterklaas met zijn Pieten met Pakjesboot 14 aan in Beverwijk.

Bij het binnenvaren in de haven werd uit volle borst het nieuwe Sinterklaas lied gezongen dat aansloot op het thema 'Zwaai naar Sint'. Het grote feest begon overigens al om kwart over vijf waar de kinderen samen met de dansers van Totally Dance voor een feestelijk onthaal van de Goedheiligman zorgde. Het was erg donker in de haven maar veel kinderen hadden hun schijnwerpers mee en zorgde voor een mooie verlichting. Sinterklaas was blij dat hij weer in Beverwijk gearriveerd was.

Meer berichten