Laurens ten Dam doet weer mee aan de Subaru BeachBattle.
Laurens ten Dam doet weer mee aan de Subaru BeachBattle. ((Foto: Aangeleverd))

Toprenners in zesde editie Subaru BeachBattle

HEEMSKERK/WIJK AAN ZEE - Laurens ten Dam, Lars Boom en Johnny Hoogerland zijn de drie bekende wielrenners die aan de start zullen verschijnen in de Subaru BeachBattle in Wijk aan Zee. Ook is de bekende biker Jasper Ockeloen weer van de partij. De moutainbikerace onder meer op de stranden van Wijk aan Zee, Heemskerk en Velsen-Noord is op zondag 24 november. Het montainbikespektakel gaat alweer zijn zesde editie tegemoet.

Laurens ten Dam en Lars Boom waren er in de wedstrijden van de Subaru BeachBattle van de afgelopen jaren ook al bij. Boom zag zelfs kans om in 2016 de Subaru BeachBattle op zijn naam te schrijven. Johnny Hoogerland heeft in het verleden ook al aan deze schitterende mountainbikewedstrijd deelgenomen. Voor hem is dit mountainbikefeest dan ook niet onbekend.

Bij de vrouwen maken toppers als Riejanne Markus en Pauliena Rooijakkers hun opwachting. De laatste heeft de Subaru BeachBattle al verschillende keren gewonnen. Het startschot van de zesde editie op de Dorpsweide in Wijk aan Zee wordt om 10.00 uur gegeven door de bekende Beverwijker Ab Geldermans. De oud-toprenner, inmiddels 84 jaar, was geletruidrager in de Tour de France begin jaren zestig. Ook schreef hij de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam.

Meer berichten