Jenny Koster en Arian Noordzij geslaagd voor de 4e dan (yondan).
Jenny Koster en Arian Noordzij geslaagd voor de 4e dan (yondan). ((Foto: Aangeleverd))

Hogere dan-graad voor Toradoshi judoka's

BEVERWIJK - Bij de Hogere Danexamens van de Judo Bond Nederland zijn Jenny Koster en Arian Noordzij geslaagd voor de 4e dan (yondan). De examens werden op 24 november in Wijk bij Duurstede gehouden.

Jenny Koster en Arian Noordzij geslaagd

Na vele maanden en velen uren van training kregen zij het akkoord van hoofdtrainer Roeland Scholsberg om het examen aan te vragen.

Onderdelen

Om dit examen te behalen zijn er 6 onderdelen vereist. Kata (vormen), een grond en staand gedeelte. Een groot deel van het examen hadden ze al in juni gedaan. Voor Jenny restte nog het Gonosen (nationale overname Kata). Arian restte nog het Ju no Kata (vormen van zachtheid). In de ochtend werd deze met succes afgesloten. Alle 6 onderdelen moeten met een voldoende afgesloten worden om voor die fel begeerde 4e dan te kunnen slagen.

Grondtechnieken

In de middag resteerde nog de staande en grondtechnieken. Beide judoka's wisten ook deze onderdelen met een ruime voldoende te behalen. En zo het diploma van gevorderde judoka in ontvangst te nemen. Hiermee zijn Jenny en Arian de eerste leerlingen binnen de club die hun vierde dan hebben behaald.

Meer berichten