Een bunker in aanbouw.
Een bunker in aanbouw. ((Foto: Archief gemeente Beverwijk))

'Proclamatie Ouderen Vertellen, 75 jaar vrij'

WIJK AAN ZEE - De lezing over de bouw van de Vesting IJmuiden en de presentatie van het boek 'Proclamatie Ouderen Vertellen, 75 jaar vrij' in het museum Kennemerland was een groot succes. Op veler verzoek wordt de lezing voor de Wijk aan Zeeërs in de Moriaan op 3 december, herhaald. Aanvang 20.00 uur.

Lezing over de bouw van de Atlantikwall in Wijk aan Zee

De bouw van de Vesting IJmuiden tijdens de Tweede Wereldoorlog had grote gevolgen voor de inwoners van Wijk aan Zee. Cees Hilbers, Wim de Winter, Bets Durge, Sjon Steltenpöhl, Rietje Dobber-Holthaus en vele anderen maakten het als kind mee en deelden hun ervaringen in interviews die gebundeld zijn in het boek en op de bijbehorende DVD. Een aantal van hen zal aanwezig zijn op 3 december.

De avond begint met de vertoning van de educatieve film: De Verborgen Grens. In de film wordt de bezetting, de bouw van de Atlantikwall en de wederopbouw in het kort verteld.

Daarna is er een presentatie over de bouw van de Vesting IJmuiden in Wijk aan Zee met aansluitend de vertoning van een compilatie van de DVD met citaten van de verhalen van de ouderen. Er kunnen vragen gesteld worden en er is gelegenheid om het boek in te zien en aan te schaffen.

Meer berichten