Het wekelijkse klankschaalconcert in het Badgastenkerkje is op vrijdag 29 november.
Het wekelijkse klankschaalconcert in het Badgastenkerkje is op vrijdag 29 november. ((Foto: Aangeleverd))

Geeft vrede een kans

WIJK AAN ZEE – Het wekelijkse klankschaalconcert in het Badgastenkerkje is deze week op vrijdag 29 november om 20.30 uur. Naast de zingende schalen zullen ook ook didgeridoo, rainstick, piano, handpan, en chimes klinken. In stilte luisteren naar klankschalen is een eenvoudige en prettige manier om diepe vrede en verbinding te ervaren. Inloop vanaf 20:00, duur: ongeveer een uur een vrijwillige financiële bijdrage naar draagkracht is welkom.

De man op de foto in de klankschaal is Pieter Koorn die deze week Wijk aan Zee binnenreed tijdens zijn 5.000 kilometer lange fietstocht van Nederland naar Spanje én weer terug die hij onderneemt als eerbetoon aan zijn vorig jaar overleden echtgenote Janny.

Geluiden

Tijdens het baden in de heerlijk ontspannende geluiden van de Tibetaanse klankschalen kun je je laten meenemen op je eigen meditatieve reis. Een klankbad kalmeert een over-gestimuleerd zenuwstelsel en bevordert welbevinden en harmonie. Nagenoeg iedere bekende cultuur op de wereld maakt gebruik van klank en geluid voor heling. Baden in het geluid van Tibetaanse klankschalen biedt de mogelijkheid dat de rust die er in je is, juist wanneer die soms moeilijk te vinden is een kans krijgt om op te komen. Het regelmatig ruimte geven aan diepe meditatieve rust kan helpen bij depressie, angst, pijn, fibromyalgie, slapeloosheid, het verwerken van trauma en verdriet. Het kan ook symptomen van Alzheimers, Parkinson en aderverkalking in niet geringe mate doen afnemen. Wetenschappelijke onderbouwing hiervan kun je o.a. vinden door te googelen op: prof. Pierre Capel, universiteit van Utrecht of 'Sound at a cellular level' van dr. Lee Bartel, Professor Emeritus aan de universiteit van Toronto.

Meer berichten