Winter Strand-Duinwandeling van WSV de Zwervers

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - Vanuit de orangerie bij de sporthal van Heliomare in Wijk aan Zee wordt op 4 en 5 januari 2020 voor de 32e keer de Winter Strand-Duinwandeling van WSV de Zwervers gehouden.

Voor de 32e keer van start

Was deze wandeling tot dit jaar alleen op zondag te wandelen, komend jaar zal ook op zaterdag gewandeld kunnen worden. Vanwege andere activiteiten in het duin bij Castricum kregen we geen toestemming van het PWN om daar te wandelen.

Goed overleg

Na goed overleg en aanpassen van de routes waarbij men niet noordelijker dan het gebied in Heemskerk wandelt, zijn de routes toch af. De boswachters hebben daarbij hun best gedaan.

''We starten vanuit Heliomare en gaan meteen naar het strand. De 5 km gaat linksaf naar het zuiden en de andere afstanden rechtsaf naar het noorden om bij afslag Heemskerk het strand weer te verlaten.''

PWN gebied

''Vanaf hier gaan we door het PWN gebied naar de rusten. Na de rusten zullen de 4 afstanden weer bij elkaar komen om de terugweg naar Wijk aan Zee in te slaan. In Wijk aan Zee zullen de 10 en 15 km naar de finish gaan'', aldus de organisatie.

Wandeling wordt voor het eerst op zaterdag en zondag gehouden

De 20 en 25 km wandelen een stukje met de 5 km door het dorp en zullen dan richting pier afbuigen. De 20 km zal via het Vliegerpad naar en via het strand terug gaan naar de finish terwijl de 25 km dit gaat doen via de Noordpier. De 5 km maakt een rondje Wijk aan Zee. Ook voor deze afstand is een rust voorzien. De rust komt na het stukje strand en dorp om daarna het duindeel van deze wandeling te gaan doen.

De 5 km maakt een rondje Wijk aan Zee

De starttijd voor de 5,10 en 15 km ligt tussen 9.00 uur en 13.00 uur. De 20 en 25 km kan tussen 9.00 en 11.00 uur starten. Het startgebouw is open vanaf 8.30 uur.

Leden de Zwervers

De kosten voor deze wandeling bedragen €3,00. Leden van een landelijke wandelorganisatie krijgen €1,00 korting op vertoon van de lidkaart. Kinderen tot 12 jaar wandelen mee voor €1,00.

Leden van Wandelsport vereniging de Zwervers wandelen gratis mee op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Een herinnering in de vorm van een medaille kost €2,50 Voor deze wandeling is een geldig toegangsbewijs voor het PWN duingebied vereist. Dit toegangsbewijs is tegen kostprijs verkrijgbaar aan de starttafel.

De startlocatie is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer.

Ingang

U neemt vanaf station Beverwijk buslijn 78 naar Wijk en Zee en stapt uit bij de halte Heliomare. De ingang van de startlocatie vindt u aan de linkerzijde van het hoofdgebouw bij de sporthal. Kijk voor verdere info op de site www.wsvdezwervers of bel Joop Bremer 0251-226892.