In Wijk aan Zee zullen de mountainbikers moeten klimmen.
In Wijk aan Zee zullen de mountainbikers moeten klimmen. ((Foto: Sjoerd Tullenaar))

3500 mountainbikers door Wijk aan Zee bij Egmond-Pier-Egmond

WIJK AAN ZEE - Duizenden mountainbikers van Egmond-Pier-Egmond komen op zaterdag 11 januari langs Wijk aan Zee. Voor het publiek is het een spektakel om te zien hoe hier de renners het strand verlaten voor een serieuze klim bij het Hoge Duin. Vanaf 11.00 uur worden de eerste renners verwacht bij de 500 meter lange klim van de Rijckert Aertszweg. Ook dit jaar staan er weer wereldtoppers aan de start, zoals Lars Boom en Timothy Dupont.

Wereldtoppers als Lars Boom en Timothy Dupont aan start

De klim bij het Hoge Duin is kort en venijnig, heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8% en kent in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Cauberg. Voor publiek bij uitstek een plaats om toprenners en bekenden aan te moedigen! In de wedstrijd kan hier het verschil gemaakt worden. De recreanten meten zich op deze klim met de toprenners en strijden mee in het officiële Buff® klimklassement. De snelste deelnemers winnen hier een Buff® pakket en een hotelarrangement in het hotel waar ze naartoe klimmen, Strandhotel het Hoge Duin.

Het is de grootste strandrace van Nederland

De start van Egmond-Pier-Egmond is zaterdag 11 januari om 10.30 uur op de Boulevard-Noord van Egmond aan Zee. Het spectaculaire parcours van 38 km gaat tot de Pier in Velsen-Noord en weer terug. De 4.000 deelnemers treffen onderweg veel uitdagingen, zoals strandafgangen, strobalen en trappen. Vele toeschouwers zullen aanwezig zijn om de deelnemers enthousiast aan te moedigen. Inschrijven voor de grootste strandrace van Nederland, georganiseerd door Le Champion, kan via www.egmondpieregmond.nl. T/m 30 december geldt het voordelige tarief, vervolgens geldt t/m 8 januari het hogere tarief.

Volg deelnemers via de app

Als toeschouwer kun je de race nog beter volgen met de Egmond-Pier-Egmond app 2020. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de fietsers namelijk realtime volgen. En met de speciale selfietool kan iedereen zijn of haar ervaringen delen met vrienden.

Klim bij Hoge Duin is kort en venijnig en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8%

Met meer dan 60 fiets-, hardloop- en wandelevenementen brengt Le Champion jaarlijks ruim 200.000 mensen in beweging.

Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en met bijna 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Iedereen kent wel enkele van onze evenementen, waaronder de strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Dam tot Damloop, de Plus Wandel4daagse Alkmaar en de TCS Amsterdam Marathon.

Faciliteren

Zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving.

Meer berichten