In Café Camille vindt het Lokaal Vertaal Gala plaats.
In Café Camille vindt het Lokaal Vertaal Gala plaats. ((Foto: bertje1959@gmail.com))

Lokaal Vertaal Gala en Nationale Gedichtendag

BEVERWIJK - De laatste week van januari is traditiegetrouw de week waarin de Nationale Poëzieweek wordt georganiseerd, met als hoogtepunt de Nationale Gedichtendag. In heel het land zijn er activiteiten, en zoals gewoonlijk blijft de IJmond niet achter. Ook dit jaar organiseert de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk in samenwerking met Café Camille het Lokaal Vertaal Gala. Donderdag 30 januari kan iedereen zijn beste vertaling van zijn of haar favoriete liedje laten horen. De beste drie inzendingen worden in een zinderende finale vertolkt.

Wegens succes geprolongeerd

Iedereen heeft wel een favoriet liedje of geliefde songtekst waarvan hij moeiteloos enkele regels kan meezingen. Populaire liedjes sla je namelijk makkelijk op in je bewustzijn, vooral als je een markante periode in je leven meemaakt, als je superjong bent, zwaar verliefd, 'hemelhoog juichend' of 'zum Toten betrübt'. Dan nestelen liedjes en gedichten zich makkelijk in je geheugen. De vraag is wat er van je mooiste liedje overblijft als je de tekst vertaalt. Blijft de magie intact? Check it out en doe mee. Maak een Nederlandse vertaling van jouw favoriet en draag 'm voor op het Lokale Vertaalgala, 30 januari, in café Camille. De beste drie inzendingen worden op die avond ter plekke live vertolkt, uitgevoerd door de beste muzikanten uit de IJmond.

Meedoen/Aanmeldingen

Stuur je vertaling voor 23 januari op naar info@kunstencultuurbeverwijk.nl. Stuur ook de originele tekst mee en - let op - een link naar Youtube of iets dergelijks. Want voordat je je vertaling voordraagt, laten we eerst een kort deel van het origineel horen. Op de avond zelf draag je alleen je vertaling voor. Het Lokale Vertaalgala, Camille, op 30 januari, aanvang 21.00 uur.

Meer berichten