'Is het vergeetachtigheid of dementie?'

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

BEVERWIJK - Op dinsdag 14 januari 2020 is het volgende Alzheimer Trefpunt in Beverwijk, het onderwerp is: "Is het vergeetachtigheid of dementie, wat is het verschil en hoe kan de twijfel worden weggenomen?"

Alzheimer Trefpunt in Beverwijk

Iedereen heeft wel eens moeite met het vinden van een naam of een nummer. Maar wat als u steeds meer moeite krijgt met uw geheugen, u ook moeite krijgt met het vertellen en het doen van dingen. Dan kan het uw leven gaan beheersen. U, en misschien ook uw naasten, gaan zich zorgen maken en u vraagt zich mogelijk af: "ben ik misschien dement aan het worden?"

Gespreksleider Audrey Raalte, werkzaam als casemanager bij Parnassia, gaat over deze vragen in gesprek met Marelle Overste, zij was mantelzorger van haar vader. Daarnaast is ook Simone Klooster, psycholoog, haar gastspreker. Zij gaan het hebben over het verschil tussen "gewone" vergeetachtigheid en dementie en de eerste verschijnselen van een dementie. Wanneer gaat iemand zelf, of de omgeving zich zorgen maken en wat kun je dan doen?

Tijdens de avond is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Het Alzheimer Trefpunt Beverwijk in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 255, 1945 SG Beverwijk (bij winkelcentrum De Wijkerbaan). Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Toegang vrij. Iedereen is welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig.