Zeefdrukken.
Zeefdrukken. ((Foto: Aangeleverd))

Workshop zeefdrukken bij Lucasgilde

BEVERWIJK - Het Lucasgilde Beverwijk organiseert in januari 2020 voor de zesde keer een korte cursus zeefdrukken. De eerdere vijf cursussen zeefdrukken zijn zo positief ontvangen dat het Lucasgilde heeft besloten om weer een viertal maandagavonden in te plannen. Deze workshop kan gezien worden als een mogelijkheid om nog een keer deel te nemen, maar ook nieuwe deelnemers kunnen gewoon aansluiten.

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Men brengt de inkt of de verf op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Het principe is vrij eenvoudig, zeker als je uit gaat van eenvoudige sjablonen.

Techniek

Zeefdruk is een mooie techniek waarmee je zowel schilderachtig als heel strak kunt werken. Met gevoel voor kleur en compositie kun je al snel mooie drukken maken.

Ina Zwart, bekend regionaal kunstenaar, gaat deze cursus weer geven. Start: maandag 20 januari 2020. Tijd: 19.00 – 21.00 uur. Plaats: atelier Kerkplein 3 te Beverwijk (gebouw Centrum van de Kunsten).

Vier avonden

De prijs van € 65,- voor vier avonden is inclusief materiaalkosten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij een maximum van acht deelnemers. Aanmelden kan via het emailadres van het Lucasgilde: info@lucasgildebeverwijk.nl. Zie ook: www.lucasgildebeverwijk.nl en de doorlinks naar Facebook en YouTube.

Meer berichten