DEM en ADO'20 houden elkaar in evenwicht: 2-2

Kick de Goede van DEM (rechts) probeert zijn tegenstander te stoppen.
Kick de Goede van DEM (rechts) probeert zijn tegenstander te stoppen. (Foto: Ruud van den Booren)

BEVERWIJK - In een fantastische ambiance ontspon zich op sportpark Adrichem in Beverwijk een echte derby. Het was al zolang geleden dat DEM en ADO'20 tegenover elkaar stonden, en dat was te merken aan de publieke belangstelling. Tussen de 1500 en de 2000 supporters waren er aanwezig. Zo hoort het ook. De 2-0 nederlaag van vorig jaar september in Heemskerk zat nog vers in het geheugen van de spelers van DEM. De drie punten waren binnen handbereik, maar uiteindelijk moest men genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

door Ton Limmen

Tussen de 1500 en 2000 toeschouwers op 'Adrichem'

Na de overwinning van DEM van vorige week zondag tegen Hoogland zat de spirit er bij de spelers van de kersverse trainer Kalaitzis goed in. DEM startte voortvarend en zette in de 1e helft ADO'20 vast op eigen helft.

Geen strafschop

Het leek erop dat ADO'20 wat afwachtend en angstig aan de wedstrijd begon, want DEM speelde energiek en goed voetbal waarmee de Heemskerkers terug gedrongen werden. Binnen enkele minuten drong de goed spelende Cijntje door in het strafschopgebied waarna er misschien wel een overtreding tegen hem werd gemaakt, maar scheidsrechter Huizinga zag er geen strafschop in.

Fraai schot

Ook Timo Wolters was dicht bij de openingstreffer maar helaas ging de bal langs de voor DEM verkeerde kant van de paal. Hierna kreeg ADO'20 zijn enige kans in de 1e helft. Een fraai schot belandde recht op de paal, hier kwam DEM goed mee weg. DEM kreeg toch vrij snel loon naar werken toen pal hierna in de 30e minuut Kick de Goede liet zien waartoe hij in staat is. Een prima individuele actie van de linkerspits eindige met een mooi schuiver die in de korte hoek bij de 2e paal binnen viel. Geen kans voor de keeper Mats van der Wijst. Langzaam maar zeker wordt De Goede (foto) de speler die vooraf werd verwacht. DEM ging verdiend rusten met een voorsprong.

Vanuit de kleedkamer ging ADO'20 energieker van start. Van mooi en goed voetbal was geen sprake. Maar beide ploegen speelde wel vol overgave en er was duidelijk sprake van een echte derby. Het publiek vermaakte zich goed.

Lange bal

De Heemskerkers hanteerden veelal de lange bal en bij corners en vrije trappen waren zij veel gevaarlijker met hun lengte en kracht. Het inbrengen van oud Demmer Nigel Daniëls gaf gelijk wat meer aanvalskracht wat ook resulteerde in de verdiende gelijkmaker. In de 52e minuut bracht hij de gelijkmaker op het scorebord. DEM had het daarna even moeilijk maar herpakte zich goed. Rechterspits Cijntje had de voorsprong weer kunnen pakken maar hij schoot tot ontsteltenis van alle DEM-supporters naast. Lang had hij niet nodig om toch beslissend te kunnen zijn, hij slalomde door de defensie van ADO heen en werd er toen overduidelijk onderuit gehaald.

Scheidsrechter geeft strafschop bij overtreding Cijntje

Voor de scheidsrechter was het eenvoudig om een strafschop te geven. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Mehmet Gencer. Na deze 2-1 had Cijntje de wedstrijd kunnen beslissen. Zijn inzet werd echter knap gered door de goalie van ADO. Bijna in dezelfde minuut kregen de spelers van trainer Van Bronkhorst een corner te nemen die bij de 2e paal werd ingekopt. Doelman Swen Verswijveren ging onder de bal door en toen was het simpel voor Schuffelen om in te koppen (2-2).

Na de gelijkmaker kreeg ADO nog 2 kansen om de winst te pakken, maar toen bewees Swen Verswijveren dat hij een goede doelman is. Conclusie: terechte puntendeling en het moet zo blijven met deze 2 teams in de 3e Divisie.