Creativiteit vergroten in De Broedmachine

Algemeen
Schrijfster Martine Winkel.
Schrijfster Martine Winkel. (Foto: JOJANNEKE CLAESSEN)

BEVERWIJK - De Broedmachine is een plek waar mensen terecht kunnen om te experimenteren en te maken. In het gebouw vind je een gedeelde werkplaats, oefenruimtes en een flexwerkplek. En er worden activiteiten, lessen en workshops georganiseerd. Volgende week start een van onze leden met een nieuwe maandelijkse activiteit: een creatief schrijfcafé.

Martine Winkel is schrijfster, woordkunstenaar en docent storytelling & creative writing en ze gelooft dat creativiteit en verbeeldingskracht, net als persoonlijke verhalen, noodzakelijk zijn in een veranderende wereld waarin kennis en netwerken centraal staan.

Eigen verhalen als bron voor verbeeldingskracht en inspiratie

"Veel mensen vinden zichzelf niet creatief, of lopen vast in hun creatieproces. Maar creativiteit kun je trainen, net als een sport. Daarom organiseer ik een maandelijks schrijfcafé. Iedereen kan er aan mee doen. Mensen hoeven geen schrijfervaring te hebben, maar ze moeten wel open staan om zich te laten inspireren door hun eigen verhalen, gemotiveerd zijn om hun verbeeldingskracht te vergroten en een beetje lef hebben om zich te uiten op papier."

Informatie

Het schrijfcafé is er elke laatste dinsdag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur, Het eerstkomende schrijfcafé vindt plaats op dinsdag 28 januari, Kosten zijn € 15,- (inclusief € 5,- lidmaatschap voor de Broedmachine en koffie/thee), Neem zelf pen en papier mee (we schrijven ouderwets met een pen), Kijk voor info en aanmelden op www.taalwinkel.com, bel 06-57318983 of ga naar de Facebookpagina van de Broedmachine.

Jonge mensen

De Broedmachine is een plek waar jonge mensen het hele jaar door terecht kunnen om te experimenteren en te maken. In het gebouw vind je een gedeelde werkplaats, oefenruimtes en een flexwerkplek. Iedereen die mee wil doen wordt lid van de vereniging Broedmachine. De basisbeginselen van de Broedmachine zijn techniek, innovatie, cultureel ondernemerschap, eigen initiatief en het delen van kennis. Jonge mensen met een goed idee en ambitie kunnen hier proberen, uitvinden en samenwerken met ervaren machinebewoners en mentoren. Meer informatie: http://broedmachine.cc/wat-is-de-broedmachine/