Er wordt steeds meer van senioren verwacht als het om digitale vaardigheid gaat.
Er wordt steeds meer van senioren verwacht als het om digitale vaardigheid gaat. ((Foto: Bart van der Putten))

SeniorWeb Leslocaties: 'digitale senioren' welkom

IJMOND - Er wordt steeds meer van senioren verwacht als het om digitale vaardigheid gaat. Maar hoe maak je je al die zaken eigen als je al een tijdje met pensioen bent? Of als je nooit eerder een computer of een smartphone hebt gebruikt? Voor senioren kan het lastig zijn om goed te leren omgaan met de digitale wereld.

Zonder winstoogmerk

SeniorWeb is de vereniging zonder winstoogmerk die als doel heeft ouderen digivaardig te maken. Onze ervaring is dat als senioren eenmaal met een klein zetje 'over de drempel zijn' en online actief zijn, zij meer zelfredzaam zijn en meer sociale contacten hebben. Het maakt hun wereld groter. De vrijwilligers van SeniorWeb helpen hun leeftijdgenoten hier graag bij.

Jaarlijks

Jaarlijks organiseert SeniorWeb de landelijke Computervraagdagen. Zo kunnen senioren laagdrempelig kennis maken met alle activiteiten zoals cursussen, workshops, thema-avonden en inloopspreekuren die in de leslocaties worden georganiseerd.

Hele land

Er doen dit jaar ruim 210 SeniorWeb Leslocaties in het hele land mee aan de Computervraagdagen. Een overzicht van de deelnemende locaties, hun openingstijden en programma's, zijn te vinden op seniorweb.nl/leslocaties. Iedereen is van 20 t/m 26 januari van harte welkom.

Landelijke vereniging

SeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk die al sinds 1996 actief is. Dat vindt dat de digitale samenleving een onmisbaar onderdeel is van het leven van senioren. Info www.seniorweb.nl.

Meer berichten