DEM pakt punt in Haaksbergen tegen HSC'21: 3-3

Voorstopper Michael Obioha, in duel, krijgt twee keer geel en dus rood.
Voorstopper Michael Obioha, in duel, krijgt twee keer geel en dus rood. (Foto: Ruud van den Booren)

HAAKSBERGEN - Hoe is het toch mogelijk dat DEM twee punten zomaar 'weggeeft'. Het was inderdaad weggeven wat de spelers van trainer Kiri Kalaitzis deden in Haaksbergen tegen HSC'21 (3-3). Tijdens de 1e helft speelde DEM dermate sterk dat de tegenstander na een half uur spelen blij was dat er nog maar 0-2 stond. De Wijkers heersten als nooit tevoren in de 3e Divisie. Het druk zetten door de voorhoede leidde er toe dat een terugspeelbal simpel door Cijntje werd onderschept en koel werd afgerond, 0-1. Toen even later de 0-2 van Brian Herraez viel, leek het duel gespeeld. Maar toch wist de thuisclub nog terug te komen in de wedstrijd en uiteindelijk een punt te pakken: 3-3.

door Ton Limmen

'Wijkers' doen zichzelf veel te kort

Na een kwartier, bij 0-2 op het scorebord, wist DEM wat er van ze gevraagd werd en dit was voetbal dat lange tijd niet meer op de mat was gelegd. Voor de talrijke DEM-supporters was het heerlijk om naar te kijken. Enige smet was de gele kaart in de 15e minuut van Michael Obioha. De voorstopper ging door op de keeper na een schot van afstand van Cerilio Cijntje. Obioha tikte de keeper aan en kreeg een terechte gele kaart. Een kaart met gevolgen zo zou later blijken.

Na deze twee doelpunten bleef DEM heersen en het was wachten op meer doelpunten. Voor Mounir Mounji had het geen probleem moeten zijn toen hij fraai voor de keeper werd gezet. Alle Demmers stonden eigenlijk al te juichen maar helaas raakte Mounji de bal slecht en de keeper kon de bal simpel oppakken. Maar DEM bleef goed en spelen en ook kansen creëren, maar helaas scoren deden ze voor rust niet meer. Toen alle toeschouwers eigenlijk al richting kantine liepen scoorde HSC'21 na een verwarrende situatie de aansluiting treffer. Rust 1-2.

DEM'er Obioha kreeg zijn 2e gele kaart en moest met rood naar de kleedkamer

Iedereen verwachtte dat de spelers uit Haaksbergen fel uit de startblokken zouden komen, maar dat viel erg mee. DEM moest terug, maar veel moeite met de tegenstander had zij niet. Totdat, na 60 minuten spelen, Obioha zijn 2e gele kaart kreeg en met rood naar de kleedkamer moest. Kalaitzis reageerde direct en bracht Tim uit den Boogaard in de ploeg zodat Joey de Kruif weer centraal achterin ging spelen en Uit de Boogaard zijn vertrouwde plek op rechts innam.

Numerieke meerderheid

Veel veranderde er niet in het spel. HSC'21 kon de numerieke meerderheid niet echt in kansen om te zetten. Ze brachten een boomlange spits in het veld en de rest van de ploeg wist wat het moest doen. Lange en hoge ballen voor de goal van Swen Verswijveren was het simpele recept. Maar toen DEM een vrije trap kreeg, net buiten het strafschopgebied, krulde Cijntje de bal perfect langs de vertwijfelde duikende keeper. De 1-3 zou genoeg moeten kunnen zijn. Kiri Kalaitzis moest de moe gestreden Cijntje en de licht geblesseerde Mehmet Gencer vervangen en daardoor moest DEM terug. In de slotfase zag de thuisclub twee keer te scoren en een punt aan de wedstrijd over te houden. Na de winterstop heeft deze groep uit 3 wedstrijden 5 punten gehaald. DEM doet weer mee. Komende zondag wacht Quick uit Den Haag.