Vlnr: Anja Akkerman, Elisa Hartog, Luna de Bruin en sportwethouder Haydar Erol.
Vlnr: Anja Akkerman, Elisa Hartog, Luna de Bruin en sportwethouder Haydar Erol. ((Foto: Co Backer))

Beverwijk huldigt zijn sportkampioenen

door Co Backer

BEVERWIJK - Vrijdagavond 7 februari werd tijdens een feestelijke avond in het Stadhuis van Beverwijk de sportkampioenen van Beverwijk en Wijk aan Zee gehuldigd. Sportwethouder Haydar Erol huldigde in totaal 30 Nederlandse en Europese kampioenen.

In een zeer feestelijke ambiance werden de kampioenen op het podium geroepen waar ze een gemeentelijke plaquette en een prachtige bos bloemen kregen aangeboden. De wethouder had ook voor eenieder een felicitatiewoordje. De navolgende sporters werden in het zonnetje gezet: Elisa Hartog (Keepster van het toernooi WK zaalvoetbal voor doven in Zwitserland 4e op dit WK zaalvoetbal), Denise Brune (Nederlands kampioen rolstoelhandbal), Luna de Bruin (2de NK cross Duathlon, kampioen N-H cross loop, kampioen kerstcross Opmeer.

Dit jaar mocht Luna, als net 16 jarige, voor Nederland uitkomen bij EK en WK), Niels van Huijssteden (Nederlands kampioen in december 2019. Lid van MAX Sports & Wellness. Niels is in december 2019 voor de 8e keer op rij Nederlands kampioen soccersquash geworden. Dit in de nog jonge, maar steeds sterker wordende sport), Sebastiaan van Luijn (Op 14 april 2019 heeft hij het landentoernooi gewonnen van het G-Judo memoriam van Ben van der Eng. Dit toernooi is voor judoka's met een handicap of met een geestelijke beperking), Anja Akkerman (Nederlands kampioen Master(veterane) vrouwen 60+), Niels Quist en Michael van der Heijden ( Kampioenschap in de Mazda Max5 cup), Pascal Bakkum (Nederlands Kampioen heren turnen verleden jaar), Elza Boules (Team 1 van de Jeu de Boules vereniging is gepromoveerd naar de TOP Klasse van Nederland. Een klasse waar alleen maar 8 verenigingen van 230 mogen meedoen. Na 33 jaar competitie een top prestatie), HSV Kennemerland (Open Nationaal Kampioenschap witvissen voor clubs).

Na afloop van deze prima georganiseerde avond werd er onder het genot van een drankje en hapje nog lekker nagepraat.

Meer berichten