Paul Tushuizen neemt afscheid.
Paul Tushuizen neemt afscheid. ((Foto: Aangeleverd))

Afscheid van meneer 'Tus' op Kennemer College Beroepsgericht

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Dorpsdocent van het Kennemer College Beroepsgericht Paul Tushuizen (63) neemt na 42 jaar vervroegd afscheid van het onderwijs. Met een heel eigen aanpak en aandacht voor het kind hoopt hij tot de laatste lesdag op 26 februari plezier in zijn werk te houden. Op de uitnodiging voor zijn afscheidsfeest staat tenslotte dat hij de school graag door de voordeur wil verlaten.

Als zijn tante Con (97) hem wijst op een advertentie van OBS De Zevenhoeve in Heemskerk, is dat de start van 42 jaar onderwijs voor de dan net afgestudeerde meester Paul. Het is augustus 1978. Hij wordt ook meester op basisschool 'De Oldewelt' en De Zilvermeeuw. Na 24 jaar basisonderwijs komt de vraag van collega's uit zijn zaalvoetbalteam of hij interesse heeft in een baan in het vmbo. Tushuizen begint voor 6 jaar als docent Engels op de 'Oude Maarten' (het huidige Kennemer College Beroepsgericht). "De meeste leerlingen zullen zich nog wel de lessen met het lied 'Living doll' herinneren. Ik heb ook voetballer Joël Veltman Engels gegeven," vertelt Paul enthousiast gedurende de middagpauze. De laatste 12 jaar is meneer 'Tus' docent Nederlands. "Mijn klassen waren opgesierd met Ajax-posters en vlaggetjes. Wie een wedstrijduitslag goed had, kon een vlaggetje winnen. Als je tijdens de Kerstfair 'balletje hooghouden' won, mocht je mee naar een Ajax-wedstrijd."

Paul kijkt terug op veel werkplezier met collega's, maar vooral met de leerlingen. "Ik gun ieder kind zelfvertrouwen, trots en een fijne schooltijd op een veilige school."

Gwen Bakker wint boekenbon

De open dag op het Kennemer College Beroepsgericht leverde Gwen Bakker van basisschool De Sleutelbloem in Beverwijk een prijs op. Zij werd als winnaar getrokken uit de deelnemers aan de rebuswedstrijd van de sectie Nederlands van de vmbo-school. Gwen houdt van lezen, dus de boekenbon is zeer welkom. Op de vraag naar haar schoolkeuze voor volgend schooljaar antwoordt de groep 8-leerling glimlachend: "Ik vind dit een prettige school waar ik ook fijn met mijn handen kan werken."

Meer berichten