Portret van Jacques Kloes.
Portret van Jacques Kloes. ((Foto: Aangeleverd))

Boek en cd van zanger en liedjesschrijver Jacques Kloes

WIJK AAN ZEE - Het boek/cd over Jacques Kloes 'Loeking voor Kloes' is uitsluitend te verkrijgen via voorintekening. Dat kan nog de hele maand maart. Een exemplaar reserveren kan via een berichtje met je naam en adres naar het emailadres: kloescd@gmail.com .

Voorintekenaars betalen 15 euro (boek plus cd) , te voldoen bij overhandiging. Dat kan o.a. op 10 mei bij de presentatie in het Badgastenkerkje. De eerste honderd exemplaren worden genummerd en de namen van de eerste honderd kopers worden in het boekje afgedrukt.

Wijk aan Zeeërs bezig met samenstellen van het boekje en de cd

Op dit moment zijn heel wat Wijk aan Zeeërs bezig met samenstellen van het boekje en de cd. Er worden mensen geïnterviewd, liedjes van Jacques opnieuw uitgevoerd en opgenomen, muzikale parels van Jacques ontdekt en opgepoetst en er worden portretten van hem geschilderd.

Geëxposeerd

Deze worden worden geëxposeerd in het Badgastenkerkje. Dit allemaal om uiting te geven aan gevoel voor de in 2015 overleden dorpsgenoot Jacques (Sjaak) Kloes.

Behalve dat Jacques een gewone Wijk aan Zeeër was die heel veel hield van het dorp, het strand en het café was hij vanaf jong tot oud ook professioneel zanger en liedjesschrijver. Zijn carrière kende hoogte- en dieptepunten. Hij kreeg internationaal succes, scoorde met Dizzy Man's Band een rij grote hits, verdiende geld, betrok een huis aan de Vondellaan, kreeg daar visite van wereldsterren als Rod Stewart, kreeg vervolgens te maken met mismanagement en belastingaanslagen, raakte alles weer kwijt, werd later uitbater van een muziekcafé in de Beverwijkse Nieuwstraat waar beginnende bandjes net zo welkom waren om op te treden als beroemde jongens en meiden.

Kloes als blueszanger

De cd belicht Kloes als blueszanger en samenwerker bij soms merkwaardige uitstapjes. Vrijwel alle muziek die op de cd komt is gemaakt op een IJmonds podium of in een IJmondse studio. Jacques Kloes werd geboren in Heemskerk, woonde in Beverwijk en Wijk aan Zee. 'Looking for Kloes' is een woordspeling die Jacques weleens maakte op het podium wanneer hij het nummer Looking for clues van Robert Palmer ging zingen. De productie is een samenwerking van het platform Roetz, het Badgastenkerkje en Henk Tijbosch.

Meer berichten