De reizende, interactieve tentoonstelling van de V-LAB Express.
De reizende, interactieve tentoonstelling van de V-LAB Express. ((Foto: Aangeleverd))

V-LAB Express naar Beverwijk en Wijk aan Zee

BEVERWIJK - Het spelend ontdekken wat vrijheid, democratie, gelijkheid en vrede inhoudt. Dat kan in de reizende, interactieve tentoonstelling van de V-LAB Express. Het V-Lab staat voor Vredes-Laboratorium, want mensen maken vrede en vrijheid door voor anderen en de aarde te zorgen.

Van 30 maart t/m 5 april

Door in verzet te komen tegen onrecht en pesten. In de V - LAB Express onderzoeken scholieren hun inzet voor een vreedzame wereld. De kinderen en jongeren worden uitgedaagd na te denken over maatschappelijke thema's en leren al werkend en spelend hoe ze zich kunnen inzetten voor een vreedzame wereld.

Een interactieve tentoonstelling over vrede, vrijheid, veiligheid en burgerschap

De bus van het VLab staat van 30 maart tot en met 2 april bij het Kennemer College aan de Plesmanweg in Beverwijk. Van vrijdag 3 t/m zondag 5 april staat de bus aan de Dorpsweide in Wijk aan Zee. In dat weekend wordt de tentoonstelling van 10 tot 17 uur opengesteld voor iedereen daar interesse in heeft. Ouders, opa's, oma's en kinderen (onder begeleiding) kunnen in de bus à 1 euro een spelkaart kopen om de vragen en opdrachten aan de eigen kennis toetsen.

Na het bezoek kun je een certificaat met feedback op je keuzen downloaden die je in de tentoonstelling hebben gemaakt. Scholen en groepen kunnen zich aanmelden bij judith@welzijnswb.nl. Zie ook: https://www.vredeseducatie.nl/v-lab-express/.

Meer berichten