Lenteblauw-expositie in Kop van WaZ

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - Lenteblauw. Deze naam dekt meteen de lading van de expositie in de Kop van WaZ die op zaterdag 7 maart begint. Onder Lenteblauw valt abstract blauw, textielblauw, fotoblauw; het blauw van de schemering, van eroderende rotsblokken bij de pier; een setje blauwe Bic pennen, aalscholvers met een blauwe gloed op de veren, het eenzame blauw van weemoed.

Al het blauw dat zich tussen cyaan en violet bevindt kan worden teruggevonden in de werken van de kunstenaars van deze expositie.

Ellen van Ombergen heeft textieltechnieken een nieuwe context gegeven om hen op deze wijze voor vergetelheid te behoeden. Zij exposeert samen met fotograaf Harm Jonker, die van de door haar ontworpen "Wenssteen" een project heeft gemaakt en hieruit een selectie ten toon stelt. Na mooie plaatjes voor Amsterdamse musea te hebben geschoten, heeft Harm nu het abstracte werk omarmd.
Ernie Gerrits is decorschilder van beroep en heeft een passie voor strandlopen. Zee en pier en Ruijsdaelachtige wolkenpartijen worden door haar eerst met houtskool vastgelegd om later tot schilderijen te worden uitgewerkt.
Nanneke Bastiaan is een zoektocht begonnen naar abstractie geïnspireerd op de natuur. Na haar kunstopleiding in Alkmaar is Nanneke gaan schilderen waarbij zij vaak buiten haar comfortzone werkt en hiermee de elasticiteit van haar grenzen oprekt.
Niet louter de Bic tekeningen van Ellen van Putten zijn blauw, maar dit is ook de kleur van haar dromen. Lenteblauw met Ellen van Ombergen en Harm Jonker, Nanneke Bastiaan, Ernie Gerrits, en Ellen van Putten.

Opening van de expositie is zaterdag 7 maart vanaf 17.00 uur en zal gedurende maart en april in de Kop te bezichtigen zijn.

Afbeelding