Tata Steel Marquetteloop 2020 afgelast

Algemeen
De editie van 2020 gaat wat betreft de Marquetteloop niet door.
De editie van 2020 gaat wat betreft de Marquetteloop niet door. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - ''Met pijn in ons hart hebben we als bestuur moeten besluiten om de Tata Steel Marquetteloop af te gelasten, vanwege het COVID-19 virus en de aangescherpte maatregelen die afgelopen week door de regering zijn ingesteld'', aldus het bestuur van de Marquetteloop die eind juni in Heemskerk zou plaatvinden.

Ten eerste is er de onzekerheid of het evenement tegen die tijd wel door mag en of kan gaan. Ten tweede is het op dit moment te lastig of zelfs onmogelijk om alle voorbereidingen goed te kunnen treffen.

Vrijwillger eerste uur

''Zeker in een periode waarbij wij nog niet kunnen zeggen hoe lang dit gaat duren'', aldus het bestuur.

Vrijwilliger van het eerste uur Tineke Brasser: “Dit is het meest verstandige wat we kunnen doen op dit moment, we willen er alles aan doen om te voorkomen dat dit virus zich verder verspreidt.”

Inschrijvingen stopgezet

Heb je je al ingeschreven? Geen probleem. De inschrijving is stopgezet en de automatische incasso geannuleerd. Dat betekent dat het bedrag voor deelname niet in rekening zal worden gebracht. Niet alleen worden diegene die zich ingeschreven geïnformeerd, maar ook de vrijwilligers zijn inmiddels op de hoogte gebracht en tonen veel begrip.

Volgend jaar, 2021, is het veertigste jaar dat de Marquetteloop georganiseerd wordt. Positief denkend gaat het bestuur haar best doen om van deze jubileumeditie een heus hardloop feest te maken.

In agenda zetten

''Zet zondag 27 juni 2021 vast in je agenda. We gaan ervanuit dat je er deze editie weer bij bent en dat onze vrijwilligers ook wederom zullen aansluiten om de Marquetteloop in Heemskerk te kunnen blijven organiseren.''