Seizoen amateurvoetbal voorbij, maar DEM heeft selectie al bijna rond

Algemeen
Ogur Kaya is de derde nieuwe speler bij DEM.
Ogur Kaya is de derde nieuwe speler bij DEM. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Vanwege het verlengen van de corona-maatregelen is er een streep gezet door het amateurvoetbalseizoen. Een miljoen amateurvoetballers - van de jeugd tot de senioren en van jonge meiden tot vrouwen maar ook in het zaalvoetbal - maken daardoor hun competitie niet af. Er worden geen kampioenschappen gevierd, ook zullen er geen clubs degraderen. RKVV DEM, dat uitkomt in de zondag Derde Divisie, heeft onderwijl wel zijn selectie al bijna rond voor het nieuwe seizoen.

Zestien “blijvers” zijn de Beverwijkse vereniging trouw. Daarnaast zijn er al drie nieuwe spelers aangetrokken. ''Ondanks het voetballoze tijdperk waar we nu in verkeren zijn de technische commissie en de staf bezig geweest met het nieuwe seizoen. Een grote groep DEM spelers blijft ook volgend seizoen actief op Sportpark Adrichem. Maar liefst 16 spelers hebben hun jawoord gegeven aan DEM'', aldus de club.

De spelers die blijven zijn: Brian Herraez, Lefteris Zantman, Daniël Man, Mounir Mounci, Mehmet Gencer, Sem van Amersfoort, Kick de Goede, Twan Verswijveren, Timo Wolters, Cerilio Cijntje, Bilal Zelji, Swen Verswijveren, Dennis Flecken, Ritchie Owusu, Michael Obioha en Jeremy van Gelderen. De enige 'vertrekker' is Joey de Kruif, hij maakt de overstap naar DEM zaterdag.

De technische staf en de technische commissie hebben verder al drie nieuwe spelers aangetrokken. Dat zijn Sercan Yilmas, Joey Kooge en Ogur Kaya. De 21-jarige Yilmas komt van AFC’34 uit Alkmaar. Hij is topscorer in de 1e Klasse met 14 goals. Kooge is de tweede speler die heeft aangegeven dat hij volgend seizoen naar DEM toekomt. De speler uit Alkmaar komt van Kolping Boys uit Oudorp. Ogur Kaya is een 27-jarige centrumspits. De in Beverwijk wonende Kaya is afkomstig van Olympia Haarlem. Daar is hij topscorer met 18 doelpunten. In het verleden kwam Kaya uit voor o.a. ODIN’59, Rijnvogels en Ajax Zaterdag.

.