Leerlingen De Plataan maken beste rekenspel

Algemeen
Esteban, Desley, Nada en Melissa uit groep 8 van basisschool De Plataan.
Esteban, Desley, Nada en Melissa uit groep 8 van basisschool De Plataan. (Foto: Aangeleverd)

VELSEN-NOORD - De landelijke wedstrijd ‘het beste rekenspel’ - een initiatief van Volgens Bartjens, NVORWO en SLO om leraren en leerlingen te stimuleren op een creatieve manier met rekenen aan de slag te gaan - is gewonnen door leerlingen van groep 8 van De Plataan in Velsen-Noord.

Esteban, Desley, Nada en Melissa uit groep 8 van basisschool De Plataan maakten het spel 'Pak me dan als je kan'. In het spel, moeten de spelers de dief zoeken in de stad. De stad bestaat uit wegen en hoge en lage gebouwen in verschillende kleuren.

Dief

De dief geeft aanwijzingen waar ze hem kunnen vinden door te vertellen welke gebouwen hij om zich heen ziet. De andere spelers gaan dan op zoek naar de plek waar de dief zou kunnen staan, maar natuurlijk gaat de dief snel verder en verstopt hij zich weer ergens anders. De spelers moeten samenwerken en ondertussen leren ze heel veel over standpunten, aanzichten en meetkundige begrippen.

Uit de 209 inzendingen, kwam dit spel unaniem als winnaar uit de bus

De jury waardeert het als erg goed, dat de ontwerpers een spel gemaakt hebben ‘zonder echte sommen’. Rekenen-wiskunde is zoveel meer dan sommen maken, en dat laten zij hier goed zien. Als dit spel in de winkel lag, zou de jury het spel zeker aanraden om voor school aan te schaffen. Dat is een mooi compliment.

Videobellen

Via videobellen heeft hun trotse juf de leerlingen op de hoogte gebracht, omdat ze nog niet tegelijkertijd op school mogen zijn. De leerlingen winnen daarmee een prachtig spellenpakket.

Voor meer informatie kijk op: ww.besterekenspel.nl

Het spel 'Pak me dan als je kan'.