Paviljoenhouder Jeroen van Son ziet 'pinksterinkomsten' verdampen

Algemeen
Eigenaar Jeroen van Son: ''Dit is voor ons een nijpende situatie.''
Eigenaar Jeroen van Son: ''Dit is voor ons een nijpende situatie.'' (Foto: NH/Dennis Mantz)

WIJK AAN ZEE - Jeroen van Son, eigenaar van paviljoen DITTIS SunSea in Wijk aan Zee, baalt van het kabinetsbesluit om niet eerder dan 1 juni de terrassen te openen.

''Iedereen langs de kust is er klaar voor''

"Iedereen langs de kust is er klaar voor. Als we ons houden aan het anderhalvemeter-protocol, zoals we dat ook in de supermarkt en op straat hebben, dan komt het goed."

Paviljoenhouder DITTIS SunSea hoopt op goed steunpakket want: "Situatie is nijpend"

Van Son had gehoopt om tijdens het pinksterweekend op 30 en 31 mei al de deuren te kunnen openen. Maar daar zette minster van Justitie Ferd Grapperhaus begin deze week een streep door. "Ik lig niet snel wakker, maar dit is voor onze branche echt een nijpende situatie", vervolgt Van Son. "Het kan zo maar zijn dat als er geen goed steunpakket komt, dat er heel veel strandpaviljoens gaan verdwijnen langs de Nederlandse kust. Maar ik hoop echt dat ik het mis heb."

"We kunnen wel opengaan, maar het moet ook rendabel kunnen zijn"

De ondernemer denkt dat het hoog tijd is om de ondernemers en bezoekers vertrouwen te geven en de zaken voorzichtig weer te openen. "Maar tegelijkertijd is er ook nog heel veel onduidelijk, want hoeveel mensen mogen er op het terras zitten? Hoeveel mensen aan een tafel? En als het gaat om een gezin, moeten ze dan op anderhalvemeter-afstand van elkaar gaan zitten? We kunnen wel opengaan, maar het moet ook rendabel zijn."

Strandpaviljoens mogen maximaal dertig personen ontvangen

Begrip

Bezoekers op de Kop van de Haven in IJmuiden tonen veel begrip voor ondernemers. "Laat ze toch die twee dagen eerder hun deuren openen, als er een plan ligt en het kan: waarom niet?" Een ander: "Ook alle toiletvoorzieningen zijn nu gesloten. Het is een vieze bende tussen de strandtenten. Mensen moeten toch hun behoefte doen. Dat is toch vreselijk?"

Er is veel begrip voor ondernemers en strandtenhouders

Per 1 juni mogen strandpaviljoens, horecagelegenheden en restaurants maximaal dertig gasten ontvangen. Ook is er een checkgesprek met de gasten inzake hun gezondheid. Tevens zal men de anderhalvemeter-afstand in acht moeten nemen.

''Ook alle toiletvoorzieningen zijn nu gesloten''

i.s.m. nieuwspartner NH Nieuws