Tijdens crisis op idee komen te gaan ondernemen

Algemeen
Rosalynn achter de naaimachine.
Rosalynn achter de naaimachine. Foto: aangeleverd

REGIO - Rosalynn uit Anna Pauwlona zat nog maar net op naailes in Breezand toen de lessen werden stilgelegd door Corona. Maar de machine loslaten deed ze niet. Ze hoorde van een gebrek aan mondkapjes en trapte flink op het pedaal. Het eerste mondkapje was voor haar oma van 92. Ze maakt ze nu voor iedereen, want ze is gaan ondernemen.

Marije Koelman, de moeder van Rosalynn: "Het eerste prototype was snel gemaakt, dus 'Omi' loopt nu met een hippe zebra-mondkapje rond met roze binnenvoering. En inmiddels heeft mijn dochter een stuk of veertig besteld gekregen. Van de opbrengst heeft ze nieuwe stofjes gekocht voor haar eigen zomercollectie. Ik ben beretrots op onze dochter."

Rosalynn heeft door het idee van de mondkapjes het ondernemen ontdekt, is meteen van de opbrengst gaan investeren in stoffen en is nu begonnen aan het maken van haar eigen modelijn. RJoy Fashion.

Zo is de crisis dus tegelijkertijd een kans gebleken voor de 11 jarige ondernemer. De Kamer van Koophandel geeft tips en adviezen aan mensen die juist in deze moeilijke tijd plannen maken en voor een eigen bedrijf durven te kiezen of verder gaan als ZZP'er.

Rosalynn en haar oma met het prototype mondkapje.