Eric Coolen tekent Jacques Kloes; expositie uitgebreid en te zien in Badgastenkerkje

Algemeen
De expositie ‘Kloes in Klodders’ met portretten van zanger Jacques Kloes is deze week uitgebreid.
De expositie ‘Kloes in Klodders’ met portretten van zanger Jacques Kloes is deze week uitgebreid. (Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE – De expositie ‘Kloes in Klodders’ met portretten van zanger Jacques Kloes is deze week uitgebreid met een piëzografie van tekenaar/ontwerper Eric Coolen. De tekening toont de zanger met wijd uitgestrekte armen voor zijn geliefde woonplaats Wijk aan Zee. Kloes -schilderijen van diverse kunstenaars sieren de komende maanden wanden in het Badgastenkerkje. De creatieve uitingen gaan samen met het verschijnen van de tweede druk van het boek Loeking voor Kloes.

Eric Coolen heeft Jacques Kloes afgebeeld in de klare lijn stijl die hij zo mooi beheerst. Bron voor de tekening is een foto van Hans van der Mast waarop Kloes met uitgespreide armen staat. Tekenaar Coolen heeft ook wel iets met deze (lichaams) houding. Wanneer hij soms zichzelf tekent is het graag in deze pose die een gevoel van vrijheid, openheid en verwondering lijkt uit te drukken.

Jacques Kloes (1948-2015) was een zanger die nationaal en internationaal grote hits scoorde. Als jochie trad hij al op en hij is dat blijven doen. Een week voor hij zijn laatste adem uitblies stond hij nog te zingen op het podium. Kloes groeide op in Heemskerk, woonde jaren in Beverwijk waar hij ook een café exploiteerde, en laatste twintig jaar van zijn leven woonde hij in Wijk aan Zee.

In het Badgastenkerkje zijn naast de piëzo-print ook Kloes-ansichtkaarten van Coolen te zien en voor een euro’tje per stuk te koop. De kaarten zijn uitgevoerd in een dag-versie en – heel toepasselijk voor kroegliefhebber Kloes- ook als nachtelijk tafereel.