Gratis jeugdvergunning voor beginnende sportvissers

Algemeen
Jaarlijks maken zo’n 200.000 kinderen kennis met sportvissen via vriendjes, familie of een visles op school.
Jaarlijks maken zo’n 200.000 kinderen kennis met sportvissen via vriendjes, familie of een visles op school. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Jaarlijks maken zo’n 200.000 kinderen kennis met sportvissen via vriendjes, familie of een visles op school. Via de website van hengelsportvereniging Kennemerland kunnen beginnende sportvissers in Beverwijk een gratis online jeugdvergunning downloaden.

Meteen naar de waterkant

Met deze jeugdvergunning kunnen kinderen tot 14 jaar meteen naar de waterkant, waar ze met één hengel en gewone aassoorten zoals brood, deeg en maden mogen vissen. Na het registreren krijgen ze bovendien vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine thuis gestuurd - gemaakt voor beginnende sportvissers – én worden ze geïnformeerd over leuke verenigingsactiviteiten. Op de jeugdvergunning is weergegeven in welke wateren mag worden gevist.

Extra vismogelijkheden

Kinderen die na hun eerste vis-avonturen enthousiast raken en bijvoorbeeld met kunstaas op roofvis of met twee hengels op karper willen vissen, kunnen tot hun 14de jaar via www.vispas.nl de JeugdVISpas van hengelsportvereniging Kennemerland aanschaffen. Vanaf hun 14de hebben ze de VISpas nodig. Met de JeugdVISpas of VISpas mag je niet alleen in het verenigingswater vissen, maar ook in zo’n 85% van al het viswater in Nederland.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Sportvisserij Nederland (tel: 030 605 8400, e-mail: pers@sportvisserijnederland.nl) of op onze website www.sportvisserijnederland.nl.

Sportvisserij Nederland, de landelijke vereniging die (inter)nationaal de belangen van sportvissers behartigt, is lid van sportkoepel NOC*NSF en daarmee een van de grootste sportbonden van Nederland.

Met veel expertise (50 werknemers op het hoofdkantoor in Bilthoven) en een uitgebreid netwerk van relaties op het gebied van recreatie-, natuur- en waterbeheer zorgt de vereniging ervoor dat sportvissers in Nederland kunnen en mogen vissen en dát er vis zit. Nederland telt zo'n 1.2 miljoen sportvissers, waarvan er circa 550.000 zijn aangesloten bij één van de bijna 800 hengelsportverenigingen.