Sido Martens zingt in Badgastenkerkje Wijk aan Zee

Algemeen
Sido Martens.
Sido Martens. (Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - De Friese liedjeszanger, poet en schrijver Sido Martens is zondag 26 juli te gast in het Badgastenkerkje te Wijk aan Zee. Vanaf 12.00 uur geeft hij een akoestisch concert, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar en andere instrumenten.

Optreden 71-jarge Friese liedjeszanger in Wijk aan Zee

Sido Martens, 71 jaar, verdeelt zijn muzikale verleden in twee grote brokken. De eerste fase, grofweg van 1972 tot 1980, kenmerkt zich door het streven naar bekendheid. Sido maakte solo een aantal platen en werkte bijvoorbeeld samen met folkgroep Farmers Union en Fungus. Sido speelde in 1976 solo op het grote podium van Pinkpop. De echte grote doorbraak bleef uit, maar hij was vele verhalen rijker,

Laatste 25 jaar

In het tweede gedeelte dat de laatste 25 jaar bestrijkt, pakte Sido Martens de dingen anders aan. Hij maakte op kleine schaal cd's, hield zelf de grip en putte vooral uit zijn binnenste en zijn omgeving.

De melancholie en de Nederlandse taal kenmerkt een reeks prachtige cd's, vol met kleine mooie liedjes. Sido Martens oogst met zijn cd's in de landelijke muziekpers lovende recensies.

Boek de Weemoeder

Sido maakt ook gedichten en schrijft fictie. Op 1 juni 2020 kwam het boek de Weemoeder uit. Autobiografische fictie. Het soms min of soms meer troebele badwater van Martens jeugd. Hij beschrijft daarin het vallen en opstaan naar volwassenheid.

Het concert van Sido Martens in Wijk aan Zee is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De badgastenkerk ligt aan de Julianaweg 75. Er is voldoende parkeergelegenheid rond de locatie.

De Friese liedjeszanger is bezig.