Energie besparen en opwekken

Algemeen
Energie besparen en zelf duurzame energie opwekken.
Energie besparen en zelf duurzame energie opwekken. (Foto: aangeleverd)

BEVERWIJK - Energie besparen en zelf duurzame energie opwekken. Belangrijke maatregelen om de overstap naar een duurzame energievoorziening, de energietransitie, te realiseren. Daarom stelt gemeente Beverwijk een miljoen euro aan financiële middelen beschikbaar in de vorm van een duurzaamheidslening.

Op initiatief van GroenLinks stelt gemeente Beverwijk een lening beschikbaar tegen een rente van 1,6%. In totaal is er een miljoen euro beschikbaar voor particuliere huiseigenaren, kleine verhuurders en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan 10 leden met een bestaande woning. Met als ambitie om in 2040 CO2-neutraal te zijn, heeft gemeente Beverwijk nog een grote opgave te vervullen. Door deze financiële impuls wil de gemeente haar inwoners de kans geven energie en kosten te besparen, bij te dragen aan een beter milieu en het eigen wooncomfort te verhogen. Een manier om CO2-uitstoot terug te dringen, is door vraag naar energie te laten afnemen.

Bijvoorbeeld door het isoleren van woningen. Men bespaart direct energie, verhoogt het comfort in de woning en draagt bij aan een beter milieu. De duurzame energie kan men gebruiken om in de eigen elektriciteit te voorzien of om te verwarmen. Hier onder vallen bijvoorbeeld zonneboilers en lucht-water of hybride warmtepompen. Aanvraag indienen van de duurzaamheidslening kan via www.odijmond.nl/duurzaamheidsleningbeverwijk.