Italiaanse klasse met een Nederlands tintje: Cavallaro Napoli

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Wellicht ken je het merk: Cavallaro Napoli. Het merk heeft een Italiaans tintje met een Nederlandse roots. Bovendien is het merk in rap tempo uitgegroeid tot een bekend Nederlands merk. Cavallaro Napoli heeft winkels in meerdere grote steden van Nederland en ligt bij vele retailers. De focus van Cavallaro ligt op overhemden. Naast overhemden biedt het merk extra lange overhemden, broeken, pakken, schoenen en poloshirts aan. Je kunt bijna voor je gehele garderobe terecht bij het merk. Benieuwd naar hoe het merk precies is ontstaan? Lees dan snel verder.

Hoe is het merk ontstaan?

In het jaar 1999 wordt Cavallaro Napoli opgericht door de huidige eigenaar; Giuseppe Cavallaro. Hier stamt ook de naam van af. De heer Cavallaro is half Italiaans en heeft van kleins af aan al bezig met mode. In het jaar 1999 begint hij met het produceren van zijn stropdassen. In eerste instantie verkocht hij de stropdassen alleen aan familie. Niet wetende dat de stropdassen zullen aanslaan bij het grote publiek. De stropdassen waren instantaan een succes en de collectie was snel uitverkocht. In het jaar 2003 brengt hij dan ook zijn eigen overhemden uit.

Alle overhemden van Cavallaro zijn gemaakt in een Italiaanse stijl met de Italiaanse fit. Dat betekent dat elk overhemd getailleerd is en mooi aansluit om je lichaam. 

Cavallaro Napoli; de sponsor van het Nederlands elftal

Cavallaro is sinds 2018 de sponsor van het Nederlands elftal. Bovendien sponsort het Cavallaro de Nederlandse voetbalclub AZ. Cavallaro voorziet de gehele staf en de spelers van het heren- en dameseftal van op maat gemaakte pakken. De reden waarom het Nederlands elftal gekozen heeft voor Cavallaro is door de passie, de kwaliteit, en de eerdere ervaringen met voetbalclubs. Hier is Guiseppe, de eigenaar, dan ook zeer trots op.

De mouwlengte 7 overhemden van het merk

Jasper Cillissen is niet de langste keeper, maar met een lengte van 1.85m is Jasper een lange man. Lange mannen dienen voorzien te worden van extra lange overhemden. Vaak is een overhemd met de standaard mouwlengte al te kort. Om deze reden is het merk naast overhemden met de standaard mouwlengte ook overhemden met mouwlengte 7 gaan produceren. De collectie Cavallaro mouwlengte 7 shirts worden aangeboden in effen kleuren. Nu kan ook Jasper Cillissen een geschikt Cavallaro Napoli overhemd met mouwlengte 7 aan. 

De term mouwlengte 7 staat voor het feit dat de mouwlengte 7 centimeter langer is dan normaal. Bij Cavallaro is die lengte 72 centimeter. Je kunt om vast te stellen of je mouwlengte 7 nodig hebt je arm meten. Begin bij je schouder waar de naad van je overhemd dient te zitten. Laat een meetlint recht naar beneden vallen tot aan je pols. Als de lengte langer is dan 65 centimeter heb je mouwlengte 7 nodig.

De uitgebreide collectie van het merk

Het merk Cavallaro heeft een zeer uitgebreide en uiteenlopende collectie herenkleding. Van complete pakken tot aan schoenen. Eigenlijk kun je alles voor de zakelijke wereld kopen bij het merk Cavallaro. Dat betekent niet dat je niet kunt slagen wanneer je op zoek bent naar een casual overhemd van het merk. Het merk biedt genoeg casual shirts aan. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)