De Sterrekijker 25 jaar: 'Onze leerlingen zijn sterren, ieder met hun eigen talent'

Algemeen
Onder het toeziend oog van (v.l.n.r.) directeur Talitha van Iterson, leerlingen van de Sterklas en juf Alice, de heer van Embden (bestuurder) en wethouder Brigitte van de Berg lezen twee leerlingen van groep 8 een gedicht voor.
Onder het toeziend oog van (v.l.n.r.) directeur Talitha van Iterson, leerlingen van de Sterklas en juf Alice, de heer van Embden (bestuurder) en wethouder Brigitte van de Berg lezen twee leerlingen van groep 8 een gedicht voor. (Foto: Aangeleverd)

BEVRWIJK - Op maandag 14 september werd om 09:00 uur het startsein gegeven voor de “Sterrekijker Feestweek”. Talitha van Iterson, de directeur van de school, kon trots melden dat waar veel feestweken in de omgeving niet door kunnen gaan, de feestweek op De Sterrekijker gelukkig wel doorgaat. Naast een woordje van de directeur waren Brigitte van de Berg, wethouder vanuit de gemeente Beverwijk en de heer Martijn van Embden, bestuurder van Stichting OPO IJmond aanwezig.

Basisschool De Sterrekijker viert 25-jarig bestaan

De wethouder vertelde over haar speciale band met OBS De Sterrekijker en zong samen met de leerlingen op het schoolplein een lied over ‘Sterren’. Want dit is hoe de wethouder en de medewerkers van De Sterrekijker hun leerlingen zien: “Onze leerlingen zijn sterren, ieder met hun eigen talent.” Waarbij de wethouder aanvulde dat een kind ook een ‘superster’ kan worden, simpelweg door ook de talenten en kwaliteiten van medeleerlingen te herkennen. Bestuurder Martijn Van Embden gaf in een kort woordje aan trots te zijn op De Sterrekijker en de ‘Sterklas’.

De Sterklas, onder leiding van juf Alice, richt zich op leerlingen die zich ontwikkelen door praktijk gericht te leren. “Leerlingen die intelligent zijn met hun handen.” Vier dagen in de week werken deze leerlingen in een kleine groep aan taal, rekenen en begrijpend lezen door “te doen”. Een mooi voorbeeld is de Sterrenlunch op donderdag, waarbij de leerlingen uit de Sterklas een lunch bereiden voor de medewerkers van de school.

Naast het (voor)bereiden van de lunch leren de leerlingen ook inkopen te doen. Omgaan met inkomsten (de lunch kost € 3,50 per persoon) en uitgaven (boodschappen betalen). De leerlingen van de Sterklas hielden tijdens het plechtige openingsmoment van hun speciale klas en de feestweek het lint vast. De heer van Embden en mevrouw Van der Berg verrichte vervolgens de opening door het lint door te knippen.

Nog de gehele week viert De Sterrekijker haar jubileum met o.a. een schoolreisje voor alle leerlingen, een discofeest en een spectaculaire speldag als afsluiting. Inclusief door de leerlingen van groep 8 bedachte spellen en een heuse stormbaan op het schoolplein. Een echte feestweek dus!