DEM krijgt flinke oorwassing tegen UNA: 1-6

DEM-verdediger Michael Obioha krijgt na 40 minuten spelen rood.
DEM-verdediger Michael Obioha krijgt na 40 minuten spelen rood. (Foto: Ruud van den Booren)

BEVERWIJK - Wat een nederlaag! De ene nederlaag of de andere nederlaag maakt een wereld van verschil. Deze flinke thuisnederlaag (1-6) komt op een moment dat er na vier wedstrijden duidelijkheid komt over de manier waarop de spelers in de 3e Divisie op hun plaats worden gezet.

door Ton Limmen

Na een redelijke 1e helft kwam DEM nog goed weg met een tussenstand van 1-1 na 45 minuten. Het team uit Veldhoven had veel meer het overwicht in de eerste 45 minuten. Breekpunt was vooral de rode kaart die voor verdediger Michael Obioha na 40 minuten werd getrokken toen hij een doorgebroken speler onderuithaalde. Verder was het slecht uitverdedigen van routinier Sem van Amersfoort de aanleiding tot de verdiende gelijkmaker. Rust 1-1.

Met 10 man moest DEM het verder uitzoeken hoe men de wedstrijd toch kon omdraaien. Helaas zat dat er niet in. Met 10 tegen 11 spelen, was toch een hele opgave. UNA heeft zoveel routine en kwaliteit in huis dat men DEM geen enkele kans gaf om in de wedstrijd te komen.

Dan kan DEM beter met duidelijke cijfers verliezen dan met bijvoorbeeld met 0-1. Nu werd duidelijk dat de spelers bij zichzelf te rade moeten gaan om te kijken waar het mis ging. DEM heeft zoveel goede spelers die individueel een wedstrijd kunnen beslissen maar als dat dan niet lukt, moeten deze spelers ook bij zichzelf te rade gaan wat ze dan moeten doen. Teveel individuele acties maakten tegen UNA het verkrijgen van kansen bij voorbaat kansloos.

De spelers moeten ook hun medespelers gunnen om een hoofdrol te spelen. Dus vooral oog hebben voor een medespeler die er beter voorstaat. Het teambelang is belangrijker dan het individuele belang. Dus moeten de spelers zich beseffen dat het een teamsport is en dat eigen belang minder belangrijk is.

Deze nederlaag geeft ook aan dat in de 3e Divisie meer wordt gevraagd dan alleen mooi voetbal. Samen kunnen zij uit deze wedstrijd de conclusie trekken dat er meer als team gestreden moet worden. De som van kwaliteiten is hoger dan het individu. Samen strijden geeft uiteindelijk meer resultaat.

Gelukkig is het pas het begin van het seizoen en dus kan de knop om en zullen de resultaten met de goede teamgeest die er wel degelijk kan zijn weer verbeteren. Een wake up call. Op naar Westlandia aankomende zondag.