Topadviseurs bij Telstar Vrouwen

Algemeen
Afbeelding
((Foto: carmen@telstarvrouwen. nl carmen@tel..))

IJMOND - De eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden van de Raad van Advies van de Telstar Vrouwen. De Raad van Advies is in het leven geroepen om Telstar Vrouwen te adviseren over de weg naar de Vrouwen Eredivisie. Het bestuur van Telstar Vrouwen is verheugd dat onderstaande doorgewinterde kenners van Telstar, het voetbal en het vrouwenvoetbal zich actief willen inzetten voor de droom van vele meiden voetbaltalenten in de regio.

Raad van Advies bestaande uit Jeanet van der Laan die de voorzitter is geworden van de RvA. Zij is ex-international, voetbalt wekelijks nog in een gemengd team bij vv Lisse en is in het dagelijks leven wethouder van de Gemeente Lisse. Ook is zij trekker van de landelijke afdeling sport en beweging van D66.

De andere leden hoeven bijna geen introductie Leonne Stentler ex-international, voetbalanalist bij diverse populaire sportprogramma’s en al jaren betrokken bij de ontwikkeling van vrouwenvoetbal met haar bedrijf VV Kicks.

Als jarenlange Telstar supporter en vanuit het havenbedrijfsleven is Femke Brenninkmeijer, voorheen commercieel directeur bij de Port of Amsterdam en tegenwoordig in Rotterdam bestuurder van het NPRC (toegetreden). Als betrokkene bij Topvrouwen.nl is zij enthousiast over de groei in het vrouwenvoetbal en de voorbeeldfunctie van vrouwen in de topsport.

Als KNVB coryfee en een leven lang betrokken bij het voetbal in Nederland heeft Michael van Praag zich bij de RvA aangesloten om de simpele reden dat Telstar weer terug moet naar de Vrouwen Eredivisie en vrouwenvoetbal een geweldige sprong heeft gemaakt naar meer aandacht en gelijkheid met de mannen. Maar, de vrouwen van Telstar zijn er nog niet en hebben nog flink wat stappen te maken: “ik maak mij graag sterk voor Telstar Vrouwen naar de Eredivisie”. Van Praag is ook bij Telstar betrokken als voorzitter van de “Groene Leeuwen” om het stadion tot het meest duurzame voetbalgebouw van Nederland te maken.

Wie niet mag ontbreken in de Raad van Advies is Chris van der Zwan, Telstar man in hart en nieren en één van de eerste die het belang van vrouwen voetbal bij Telstar inzag en zich daar vele jaren sterk voor gemaakt heeft. Van der Zwan is blij met de stap van Telstar Vrouwen naar de Beloften en de plannen voor de Eredivisie: “We gaan er weer voor”.

Last but not least heeft Vera Pauw, één van de grondleggers van het tegenwoordige succes van vrouwenvoetbal, met een enorme staat van dienst waaronder voormalig bondscoach van Oranje, zich bereid verklaard om met de Raad van Advies over de schouders van bestuur en technische staf mee te kijken naar de stappen die gezet gaan worden richting de Eredivisie.

Als bestuur van Telstar Vrouwen hechten wij er belang aan dat ontwikkeling van talenten hand in hand gaat met het uitzicht op en hopelijk binnen 2 jaar deelname aan de Vrouwen Eredivisie. Met deze Raad van Advies is voor die ambitie weer een stap vooruit gezet. Onze kersverse nieuwe voorzitter Yvonne van Gennip is super enthousiast over deze nieuwe fase bij Telstar Vrouwen en de betrokkenheid van zoveel kennis en ervaring, waar wij nog veel van kunnen leren.