Lezers schrijven: Kans voor Kuenenpleinbuurt

Algemeen
PvdA-fractievoorzitter Jaqueline Dorenbos.
PvdA-fractievoorzitter Jaqueline Dorenbos. (Foto: website PvdA Beverwijk)

Nieuwe ruimte voor kastanjes en spelen op Kuenenplein

BEVERWIJK - Met de verplaatsing van de hockeyclub Overbos naar een nieuwe accommodatie naast de vijver in Park Overbos wordt een nieuwe kans gecreëerd voor de Kuenenpleinbuurt. De PvdA heeft geconstateerd dat de Kuenenpleinbuurt door de huidige plannen voor herstructurering verder verdicht wordt. Dit is onwenselijk. Op het plein bij de Grebbestraat, verdwijnt het plein met het mooie kastanjebomen carré en de speeltoestellen. In de planopzet moeten deze plaats maken voor een groot appartementencomplex. Het naastgelegen Kuenenplein is beperkt qua openbare ruimte doordat er nog een oude gymzaal staat, die gebruikt wordt door tafeltennisvereniging Rapidity. Deze club is echter best bereid om te verhuizen als een nieuwe locatie beschikbaar komt.

En die komt er ook, in park Overbos. Op de locatie waar nu nog het clubgebouw met kantine staat van hockeyclub Overbos. Zij vertrekken naar de plek naast de vijver, waar nu nog Podium 104 staat. Een uitgelezen kans om ook de tafeltennisvereniging een nieuwe plek te geven. Dat is het idee van de PvdA, dat op 24 oktober is voorgelegd aan college en gemeenteraad.

Voordeel van dit idee: Het dempen van de vijver van Park Overbos en de investering van €1,8 miljoen om deze te dempen en het water en groen daarna te compenseren is niet meer nodig. De petitie van burgers om het dempen tegen te houden is ondertussen al trouwens meer dan 1000 keer ondertekend.

Voordeel van dit idee: de Kuenenpleinbuurt krijgt meer mogelijkheden, doordat de oude gymzaal, waar nu Rapidity in zit, gesloopt kan worden en er dus meer ruimte vrijkomt. Hierdoor is meer mogelijk rond het Kuenenplein en kan op de plek van de huidige gymzaal bijvoorbeeld weer een nieuw kastanjebomen carré worden aangelegd, kunnen speeltoestellen verplaatst worden en kan de open ruimte in deze buurt op peil blijven.

Voordeel van dit idee: Voor de buurtbewoners van de Heemskerkerweg ontstaat een veel betere situatie, omdat er ’s avonds geen overlast meer zal zijn van gebruik van de hockeyvelden langs en achter de Heemskerkerweg na een feestje in de kantine.

Nadeel van dit idee: de vier hockeyvelden komen niet op 1 rij te liggen, maar blijven verspreid liggen. Dit is in feite een voortzetting van de huidige situatie, maar wel met een nieuwe kantine, die duurzaam is en op korte loopafstand ligt van drie velden. Aangezien nu het 4e veld ook al op deze korte loopafstand van de huidige kantine ligt, lijkt dit geen probleem.

De PvdA hoopt op veel steun voor ons idee, omdat het kansen oplevert voor een mooiere en ruimer opgezette Kuenenpleinbuurt.

Jaqueline Dorenbos, Fractievoorzitter PvdA Beverwijk