Ludieke actie van winkeliers in centrum van Beverwijk

Algemeen
De vele marsepeinen kerstballen bij Patisserie Leek.
De vele marsepeinen kerstballen bij Patisserie Leek. ((Foto: Aangeleverd))

BEVERWIJK - Het officiële startsein voor het doen van de decemberinkopen is altijd het laatste weekend van november en hierin valt Black Friday. Deze traditie is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. In Nederland is Black Friday nu ook te herkennen omdat er dikke rijen voor de ingangen en kassa’s van winkels staan.

Door Co Backer

Het coronavirus gooit voor veel winkeliers dit jaar roet in het eten bij deze drukke dag van het jaar. In het centrum van Beverwijk spelen de ondernemers hier echter op een ludieke wijze op in. “Geen piek, wel ballen, da’s LEV”, is het motto. Aanstaande zaterdag delen veel winkeliers kerstballen van marsepein uit aan hun klanten. “We proberen er alles aan te doen om de drukte in ons centrum te spreiden “, aldus de winkeliers.

Er loopt al een speciale actie, van 12 november tot 12 december, in het centrum waarbij klanten bij de deelnemende winkels een ticket kunnen invullen waarmee megaprijzen te winnen zijn. Aankomende zaterdag trakteren ze op iets lekkers met een boodschap. Bij Patisserie Leek worden meer dan 10.000 marsepeinen kerstballen gemaakt om aankomende zaterdag het winkelend publiek te verrassen met dit smakelijk cadeautje.

“We kunnen het winkelend publiek niet vaak genoeg bedanken voor hun enorme steun van het afgelopen jaar”, aldus de centrumwinkeliers. “Zonder klanten geen winkelstraat en we zijn hartstikke blij dat veel mensen hun inkopen zoveel mogelijk lokaal doen, vandaar aanstaande zaterdag deze lekkere verrassing als bedankje.”