Kinderen t/m 12 jaar schoentje zetten; bowlen en meer BIJ45 in Beverwijk

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

BEVERWIJK - Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellig en sportief dagje uit met het hele gezin BIJ45 in Beverwijk. Want daar aan de Parallelweg 45 kun je prima bowlen op de zes bowlingbanen die BIJ45 rijk is, naar sport kijken op tv-schermen in de sportsbar en midgetgolfen op de glow in the dark-golfbaan. Maar ook beschikt BIJ45 over een speelhal met games en speelautomaten. Voorts kun je er darten en biljarten/poolen. En na het sporten lekker bijkomen met een drankje en - als je trek hebt - met een heerlijk diner in het grillrestaurant.

Op 3, 4 en 5 december

“We zijn gelukkig gewoon open, zes dagen in de week. Dus iedereen kan voor een sportief en gezellig uitje bij ons terecht. Wij zijn bij uitstek geschikt voor kinderfeestjes”, laat Jan-Willem Talen weten. “Vanwege corona zijn wel de bar en het grillrestaurant gesloten. Er mag ook niet gedart worden. De speelhal die dicht was, is weer open. Ondanks de situatie met corona weten gezinnen met kinderen ons te vinden. We juichen daarom van harte toe als zij ons blijven bezoeken. Maar ook andere doelgroepen verwelkomen wij graag. Iedereen is natuurlijk welkom.”

Om extra de aandacht van het jonge publiek te trekken, hebben Talen en zijn compagnon Alex Schijffelen in deze Sinterklaasperiode een ludieke actie bedacht: Alle kinderen tot en met 12 jaar in Beverwijk en omgeving mogen hun schoentje zetten BIJ45. De basisscholen in Beverwijk worden daarbij benaderd. “De basisscholen worden door ons aangeschreven en we hopen dat zij meewerken. Behalve bij ons mogen de kinderen ook hun schoentje zetten op school. Dat mogen zij doen op 3, 4 en 5 december. We verwachten heel veel schoentjes”, glimlacht het tweetal.

BIJ45 heeft de enorme pech dat het openging toen corona in Nederland toesloeg. Daardoor moesten de deuren van het bedrijf alweer snel sluiten. Nadat het aantal besmettingen sterk afnam afgelopen zomer, mocht BIJ45 weer klanten ontvangen. Dat liep goed totdat de ‘tweede golf’ zich aandiende. “Natuurlijk baal je weer met die tweede coronagolf”, zegt Schijffelen. “Deze keer mochten we wel open blijven, maar met bepaalde activiteiten moesten we stoppen. Toen alles bij ons draaide, liep het goed. Iedereen hield zich aan de RIVM-regels. We hebben 15 man aan personeel rondlopen dat daarop toezag.” Talen: “Er kwamen zelfs boa’s bij ons binnen, om te checken. Hun duimen gingen omhoog.”

Het is alweer een een kleine acht jaar geleden dat Talen en Schijffelen met elkaar spraken over ‘het runnen van een bowlingcentrum met restaurant’ in Beverwijk. “We waren toen met onze vrouwen op vakantie in Kroatië, dat weet ik nog goed”, zegt Talen. Schijffelen: “Vorig jaar is dat idee geconcretiseerd. We zijn vervolgens naar een bank toegestapt en gekeken hoe het gefinancierd kon worden. Niemand hield toen rekening met het coronavirus.”

Inmiddels hebben de twee eigenaren van het bedrijf (ook hun vrouwen zijn eigenaren van BIJ45, red.) het personeel naar huis gestuurd. Schijffelen: “Het vervelende is dat wij geen gebruik kunnen maken van de verschillende vergoedingsregelingen van de overheid. We hebben geen verleden, we zijn immers dit jaar opengegaan.” Talen: “Dat is heel spijtig, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We denken in Beverwijk en omgeving met BIJ45 in een behoefte te voorzien.”

Schijffelen en Talen benadrukken nogmaals de Sint-actie: “Het zou geweldig zijn als er heel veel kinderen hun schoentjes gaan zetten bij ons dan wel op school op 3, 4 en 5 december. In deze rare tijd verdient de jeugd zeker wel een cadeautje.”

BIJ45, Parallelweg 45 in Beverwijk, tel: 0251-758702, www.bij45.nl, e-mail: contact@bij45.nl, zie ook Facebookpagina BIJ45.

Aangepaste openingstijden: Dinsdag en Woensdag 15.00-22.00 uur, Donderdag 15.00-23.00 uur, Vrijdag 17.00 - 22.00 uur, Zaterdag 13.00 - 22.00 uur, Zondag 13.00 - 18.00 uur, Maandag dicht.