Bang voor het open karakter van Landgoed Adrichem

Algemeen
Staat hij waterpas? vlnr: Dook Dullemans, Aad Hienkes, Cees de Wit, Jan Stam, Willen de Laat.
Staat hij waterpas? vlnr: Dook Dullemans, Aad Hienkes, Cees de Wit, Jan Stam, Willen de Laat. (Foto: Co Backer)

BEVERWIJK - Het is stil op het complex van de RKVV DEM. De wind waait dwars door mijn jas heen en ik loop richting de kantine waar ik enige geluiden hoor. De deur opentrekkend zie ik aan een zeer grote tafel de noeste werkers nippend aan een warme kop koffie met gebak. Het valt me op dat de regels van corona keurig worden gerespecteerd. Ver uit elkaar zittend worden er luidkeels verhalen verteld die op de Hoge Dijk te horen zijn.

door Co Backer

Nieuwbouw bij RKVV DEM maar met terughoudendheid

“Moet je ook koffie met gebak?”, wordt van achter de bar naar mij geroepen. “Nee, ik ben aan het lijnen”, roep ik deze zorgzame vrijwilliger toe. U begrijpt dat het commentaar hierop niet misselijk is, maar dat weet je als je bewust dit soort antwoorden geeft. Heerlijk. Deze ‘gouden’ vrijwilligers zijn volop in touw om waar eens de oude tribune van RKVV DEM. heeft gestaan zes nieuwe kleedkamers, een technische- en een behandelruimte met daar boven een nieuwe tribune met zo’n 300 blauwe en witte stoeltjes langs het hoofdveld te bouwen.

“We sparen op deze manier veel geld uit voor de club”, vertelt met trots de 78-jarige bouwcoördinator Dook Dullemans. Ruim 40 jaar geleden heeft hij nog meegewerkt aan de bouw van de kantine De Boog. “Ik maak ’s morgens het hek open voor de aannemers en doe het ’s avonds weer dicht. Ik vind het helemaal niet erg om zo vroeg op te staan, ik heb altijd in de bouw gewerkt”, vertelt hij enthousiast.

Samen met o.a. Cees de Wit, Ab Half, Willem de Laat, Jan Stam, Aad Hienkes, Ben Ostermeijer wordt er door de bouwploeg flink progressie gemaakt. De bouw loopt prima op schema en men hoopt voor het nieuwe seizoen de nieuwe accommodatie met veel spektakel te kunnen openen. Toch spreekt Dook Dullemans, en dit volgens hem namens de vele vrijwilligers die voor de diverse verenigingen werkzaam zijn op Sportpark Adrichem, dat het open karakter moeilijk valt.