Column Blik van Co: Tulpen voor de echte wijker!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

“Heb je het bossie tullepe van de gemeente al in het water gezet”, werd mij toegeroepen. Ik liep in de Olieslagerslaan richting Zuiderkruisstraat om nog eens naar de situatie te kijken hoe men de realisering van de afsluiting van de Rijksstraatweg wil maken. Door de Zuiderkruisstraat naar de Maerten van Heemskerckstraat. Via de Kuikensweg loop ik naar huis. Ik word staande gehouden door een vrouw die ik van gezicht ken maar niet bij naam (komt mij vaker voor).

“Jemig Co, jij hebt toch wel mazzel dat je een echte Beverwijker bent. Staat je bossie al in het water”, vraagt zij mij vriendelijk. Thuis gekomen is mijn eerste vraag: “Hebben wij een bossie tullepe gehad”. “Nee, maar waarom moeten wij die krijgen” komt het antwoord. Het blijkt dat wethouder Ferraro mensen heeft mogen verrassen met een bosje tulpen. Een week ervoor kon iedereen bij de gemeente Beverwijk aangeven wie een echte wijker is en deze echte wijker heeft dan een bloemetje verdiend. Ik lees uit het bericht, dat de wethouder op Facebook had gezet, dat hij onder andere bij drie echte wijkers is geweest en volgens de wethouder was het leuk om te zien hoe blij ze waren.

U begrijpt dat ik even een glas koud water tot mij moest nemen om deze unieke bestuurlijke gebeurtenis te kunnen verwerken, want dit was weer een actie die mijn wenkbrauwen deed fronsen. Wat is het nut van dit soort populistisch bestuurlijk gedrag? Dat dit tijdens de verkiezingstijd gebeurt kan ik begrijpen. Het krijgen van een roos, ballon, potlood of balpen met de daarbij behorende sticker en flyer hoort gewoon bij de verkiezingen. Maar de gemeentelijke verkiezingen zijn pas volgend jaar maart 2022.

Ik vraag me af: Hoe ben je een echte wijker? Wat moet je doen om een echte wijker te zijn of te worden? Mocht je achteraf toch vinden dat je een echte wijker bent krijg je dan alsnog een bosje tulpen? Ik denk dat ik een echte wijker ben maar ….......... Overigens diegene die een bosje tulpen heeft gekregen dat gun ik hem of haar ten zeerste.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl